Alimente care conțin magneziu

Tu câte alimente care conțin magneziu știi? Magneziul este un mineral extrem de important pentru numeroase funcții organice și în special pentru bunăstarea oaselor, dinților și a mușchilor. Acesta este în principal conținut în alimentele vegetale. Organismul uman conține de la 20 la 30 de grame, dintre care mai mult de jumătate în oase (sub formă de cristale de fosfor).

 

Magneziul este esențial în metabolismul lipidelor și al proteinelor, în construcția ADN-ului și în producerea de energie celulară. Împreună cu calciul ajută la menținerea, pe suprafața celulelor nervoase și musculare, a sarcinilor electrice necesare funcționării acestora. Magneziul intervine în dezvoltarea țesutului osos, în producerea de hormoni și neurotransmițători, cum ar fi insulina, dopamina și adrenalina, și în reglarea tensiunii arteriale.

Având în vedere proprietățile sale benefice importante, ai grijă, să-i asiguri corpului cantitatea potrivită de magneziu.

Alimente care conțin magneziu. Iată 10 alimente care conțin magneziu în cantități mari:

1. Cereale integrale

Magneziul este prezent în toate cerealele, dar o mare parte din acest mineral se pierde prin rafinare. O felie de pâine integrală de grâu conține aproximativ 30 mg de magneziu, în timp ce una de pâine albă, aproximativ 5 mg. Chiar și făina integrală conține magneziu și tocmai din acest motiv ar trebui să o folosim mai des pentru a pregăti pizza, pâine și prăjituri.

2. Mazăre și fasole

Acestea sunt o sursă excelentă de magneziu. Să le consumăm proaspete, primăvara și vara, iar iarna uscate! Dacă le consumăm la masa de prânz în combinație cu anghinare, îi vom oferi corpului nostru un surplus de magneziu.

3. Curmale

Aceste fructe uscate sunt o sursă excelentă de magneziu. Sunt însă foarte bogate în zaharuri și calorii. Prin urmare, trebuie folosite ca un ingredient pentru deserturile de casă, reducând cantitatea de zahăr. O alternativă este să le tai și să le adaugi într-o salată proaspătă de fructe sau în iaurt natural, pentru a fi mâncat de preferință la micul dejun. Se mai pot folosi la prăjituri, biscuiți, ștrudel etc.

4. Mărar

Avem nevoie doar de un pic de mărar pentru a îmbogăți aroma unui preparat delicios de pește, unei salate de legume, sau a unui sos pentru paste. Această plantă aromatică proaspătă sau uscată este o sursă bună de magneziu, ușor de asimilat.

5. Cacao amară

Este foarte bogată în magneziu, în minerale, în general. O jumătate de linguriță de cacao adăugată la cafea, accentuează aroma și îmbogățește această băutură comună cu o porție de magneziu (inclusiv fier). Îți va oferi astfel, un ajutor valoros dacă te simțiți obosită, fără motivație, lipsită de idei și energie, sau dacă vrei să trăiești cu mai multă seninătate fiecare zi. Ciocolata neagră, în special cea cu un conținut ridicat de cacao, are o cantitate bună de magneziu.Totuși, nu abuza! Ciocolata este foarte calorică și adesea conține și zaharuri și grăsimi.

6. Alimente care conțin magneziu. Smochine

Dacă ai nevoie de un excedent de magneziu, smochinele pot fi consumate combinate cu semințe de dovleac sau cu niște migdale. Consumate la micul dejun, îți vor oferi energie și bună dispoziție pe toată durata zilei.

7. Migdale, alune și nuci

Sunt surse excelente de magneziu. Este suficient să ai provizii la locul de muncă pentru a mânca în timpul zilei. Astfel, vei stimula procesele mentale, cum ar fi memoria, atenția și concentrarea și lupta împotriva anxietății. Dacă îți place sportul, nu pierde niciodată o mână bogată de fructe uscate care, datorită magneziului, te vor ajuta să faci față exercițiilor fizice, evitând crampele musculare dureroase.Toate tipurile de nuci conțin o cantitate excelentă de magneziu și, în special, nucile de Brazilia. În general, toate semințele uleioase sunt o sursă prețioasă de magneziu și multe alte minerale, inclusiv potasiu, seleniu, cupru și fosfor.

8. Alimente care conțin magneziu. Soia

Încearcă să o cultivi acasă, pentru a o putea consuma mereu proaspătă. Ai nevoie de un borcan de sticlă cu un capac perforat și câteva semințe potrivite pentru germinare. După 12 ore de înmuiere în apă, clătește-le și repetă această operație de două ori pe zi, timp de cel puțin 5 zile. Poți adăuga soia în diferite feluri de mâncare.

9. Semințe de dovleac

Ele sunt o altă sursă bună de magneziu. O sută de grame de semințe de dovleac conțin aproximativ 592 mg de magneziu. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, foarte bogate în alte minerale, inclusiv fosfor, potasiu și fier. Sunt minunate pentru a le folosi sub formă de gustări. Evită totuși, semințele de dovleac sărate care nu sunt bune pentru artere. Datorită magneziului, semințele de dovleac te vor ajuta să te relaxezi când zilele tale sunt foarte obositoare.

10. Legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și sfecla

Magneziul este o componentă a clorofilei, un pigment esențial pentru fotosinteza clorofilei, prin care plantele produc energie din lumina soarelui. Această moleculă, împreună cu carotenoidele și unele polifenoli prezente în legumele cu frunze verzi, are proprietăți antioxidante și contribuie la combaterea creșterii radicalilor liberi. În general, toate legumele cu frunze verzi aduc o cantitate bună de magneziu, dar spanacul este deosebit de bogat. Spanacul crud conține mai multe vitamine și minerale decât cel gătit. Prin urmare, este recomandabil să-l consumi, de exemplu, în salate, în combinație cu roșii. Fiind bogat și în vitamina C ajută la asimilarea fierului, pe care, de asemenea, îl conține.

 

 

My title page contents