Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii. Sport și dietă pentru o gravidă cochetă

Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii

Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii? Bună întrebare. Menținerea siluetei în timpul sarcinii nu este la fel de dificilă cum ar părea, trebuie doar să urmezi niște reguli. Secretul? O dietă sănătoasă și practicarea moderată a sportului.

 

Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii? Cu dieta potrivită și exercițiile corecte

Menținerea siluetei în timpul sarcinii a devenit un obiectiv important pentru multe viitoare mame. Dar cum poate fi posibil acest lucru?

Nu trebuie să devină o obsesie să ai o talie subțire cu orice preț. Deoarece dietele excesive și sportul pot avea, de asemenea, un impact foarte negativ asupra bunăstării mamei și a fătului. În schimb, poți folosi unele „trucuri” simple, pentru a rămâne în formă în timpul sarcinii.

Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii: dieta

Începând cu dieta potrivită, pentru a nu acumula grăsime în timpul sarcinii. Discută cu ginecologul care-ți urmărește sarcina, deoarece aportul caloric trebuie să fie suficient pentru a garanta copilului toate substanțele nutritive necesare dezvoltării sale corecte. Împarte mesele astfel încât să fie mereu cinci (primele trei plus două gustări dimineața și după-amiaza), foarte ușoare. Cerealele, fructele și legumele nu trebuie să lipsească niciodată. Consumă mult lichid și, de asemenea, ceaiuri pe bază de plante diuretice și relaxante. Renunță la fumat,dar și la alcool și băuturi energizante. De asemenea, stai departe de gustări prea sățioase sau prea dulci, înghețată, biscuiți umpluți, pizza și așa mai departe. Consumă multe supe de legume bune (excelente chiar și reci). Adaugă câteva fructe uscate, pește proaspăt gătit într-un mod sănătos și ușor.

Cum îți păstrezi silueta în timpul sarcinii: sport și exerciții

Un alt aliat esențial pentru o ați păstra silueta în timpul sarcinii este sportul, sau mai degrabă exercițiile fizice, care trebuie să fie constante, dar moderate. De fapt, mamele sedentare sunt mai predispuse la retenția de apă și la creșterea excesivă în greutate. Alege activități fizice blânde, cum ar fi practicarea fitnessului acasă, yoga, chiar și plimbări simple, dacă nu te simți atrasă de sala de gimnastică. De asemenea, pilates, mai ales cu ajutorul „mingii” clasice.

Medicii recomandă plimbarea zilnică, înotul, care este foarte bun și gimnastica în apă, care ajută la relaxarea mușchilor spatelui. De asemenea, yoga este excelentă, mai ales dacă vizează, de asemenea, controlul durerii în timpul nașterii. De evitat sporurile cu risc de cădere (ciclism, schi, călărie) sau cu schimbări rapide în postură și cerința de mare de oxigen, cum ar fi tenisul. În plus, studiile pe animale indică faptul că mișcarea mamelor duce la nașterea unor copii mai inteligenți în testele comportamentale.

Care este nutriția ideală în timpul sarcinii?

– Creșterea ideală a greutății, dacă sarcina pornește de la o greutate normală, este de aproximativ 1 kg pe lună în primul trimestru, 1,200 de grame pe lună în al doilea trimestru și 1,500 de grame pe lună în al treilea trimestru;

– Importante sunt alegerea și distribuția alimentelor: lapte sau iaurt și cereale dimineața (dacă nu consumi produse lactate este esențial să iei 1500 mg de calciu pe zi); fier cu acid folic și suc de citrice la ora 11; carne sau pește la grătar sau aburi, și legume pentru prânz; un fruct la ora 16; paste sau orez (sau cereale sau leguminoase) seara, cu un ou fiert sau 30 de grame de parmezan sau 60 de grame de brânzeturi proaspete;

– Carbohidrații consumați seara sunt esențiali, deoarece hormonul lactogen placentar, produs de placentă și similar cu insulina, permite copilului să utilizeze cea mai lentă creștere a zahărului matern în timpul nopții. Copilul devine perfect și mama nu se îngrașă!

My title page contents