Prima bataie de inima

Prima bataie de inima a fiicei mele pe care am auzit-o a fost o clipa care mi-a schimbat viata. Pentru ca primul moment in care auzi inima copilului tau nu poate fi pus in cuvinte. E o stare de exaltare si de bucurie pe care nu ai trait-o si nu o vei mai trai niciodata. Chiar daca vei avea al doilea sau al treilea copil. Va fi diferit. Minunat, senzational, insa diferit.

 

Sarcina e o perioada unica in viata unei femei. Cu ups and downs. Cu stari de bine sau de mai putin bine. Cu picioare umflate si cu valuri de energie. Cu somnolenta, dar si cu o senzatie de putere care te face sa crezi ca poti muta muntii din loc.

Prima mea sarcina m-a luat prin surpriza. Visam cumva sa am un copil, insa nu m-am asteptat sa mi se intample atunci, asa. Pe nepusa masa, la atat de scurt timp de la casatorie. A fost coplesitor. Vestea m-a bucurat, insa m-a si cotropit. Pentru ca nu stiam cum se va schimba viata mea. Cum ma voi descurca. Eu care eram un freak control, scapam lucrurile din vedere. Nu am luat niciun moment in calcul sa fac avort. Gandul acesta nu a existat pentru mine, insa panica mi-a cuprins incet sufletul. Era un mix de framanatare pozitiva si de emotii necunoscute.

Sirul analizelor

Odata cu prima sarcina, am facut cunostinta si cu lunga lista de evaluari si analize prin care trebuie sa treaca o gravida. Cu ecografiile si termenii medicali care iti pun sarcina in parametrii ideali.

In primele trei luni, am facut multe analize si ecografii. Multe evaluari. Insa una dintre cele mai relevante si mai impactante intalniri cu medicul ginecolog a fost cea de pe la sase saptamani de sarcina, cand am auzit pentru prima oara inima unui copil in burta cuiva. Am auzit PRIMA DATA inima copilului meu batand. Acea ecografie a fost unica, irepetabila. A fost o emotie care ne-a unit si pe mine si pe sotul meu mai mult. A fost prima declaratie de dragoste a fiicei noastre pentru noi.

 

 

My title page contents