De ce apare bronșita la copii și cum să o tratezi? Iată câteva sfaturi despre cum să tratezi cel mai bine bronșita la copii, în mod natural și delicat. Cum să înțelegi cauzele și cum să le previi.
Nopți albe, mucus abundent, ochi roșii, tuse și stare generală de rău. Bronșita este o patologie generală temporară care afectează bronhiile. Cauzele care declanșează bronșita pot fi variate. Și sunt adesea legate de alte boli, cum ar fi răcelile sau durerile de gât.
Bronșita la copii. Cauzele bronșitei la copii
Cauzele dezvoltării formelor bronhice la copii sunt, în general, virale. Oricine, prin urmare, poate fi conectat atât la o răceală comună și la alte tipuri de infecții ale căilor respiratorii, de obicei legate de sezon, la schimbările climatice bruște și la contactul cu alte persoane afectate. Se vindecă de obicei în câteva zile, folosind remedii ușoare și naturale. Doar atunci când vindecarea nu are loc în timpul indicat de medicul pediatru sau în cinci sau șase zile, poate fi vorba de o interpunere a cauzelor bacteriene. Acesta este motivul pentru care sunt necesare remedii care constau în antibiotice. În plus, bronșita se poate manifesta atât într-o manieră acută cât și cronică. Adesea conducând la o tuse cu mucus – mult mai densă, mirositoare și mai persistentă decât mucusul bronșitei virale – tuse, dureri și stări febrile.
Bronșiolita, o formă mai frecventă la copiii mici
La copii, se manifestă mai frecvent „bronşiolita“, cum o numesc medicii. Aceasta debutează cu o infecţie respiratorie (care nu este gravă), tuse uşoară, respiraţie şuierătoare, secreţie nazală şi strănut. Simptomele durează câteva zile şi pot fi însoţite de diminuarea poftei de mâncare şi de febră (38 – 39 grade C). Apoi apare tusea şi așa numitul wheezing (copilul expiră prelungit, iar respiraţia este zgomotoasă, ca un geamăt expirator), un semn definitoriu al bolii.
Alimentarea copilului la sân sau cu biberonul poate deveni dificilă, din cauza ritmului respirator rapid. Apar, de asemenea şi tulburări microcirculatorii (tegumente marmorate), un apetit dificil şi o stare de agitaţie sau în contrast, de moleşeală. Bronşiolita apare în primii doi ani de viaţă, cu un vârf de incidenţă la vârsta de şase luni. Poate apărea sporadic, dar şi sub formă de mici epidemii, în comunităţi. Conform studiilor, cel mai frecvent sunt afectaţi băieţeii care au între trei şi şase luni.
Bronșita la copii. Cum se tratează?
În primul rând, este necesar să-i oferi copilului o multitudine de infuzii/ceaiuri pe bază de apă, miere și lămâie. Să-i faci spălări nazale pe bază de soluții fiziologice hipertonice și inhalații fierbinți (ai grijă la procedură, să nu-i faci rău copilului; informează-te înainte) toate acestea pentru a fluidiza bine mucusul.
În al doilea rând, este bine să aerisești constant încăperea și să-i speli lenjeria.
În cele din urmă, folosește produse naturale pentru a purifica aerul, apelând la difuzoare. Cum ar fi ulei de arbore de ceai sau aerosoli naturali de grapefruit. Un excelent agent antibacterian natural.
Și propolisul? În general, este indicat, dizolvat în apă, numai pentru copiii de peste trei ani. În mod evident, fiecare dintre aceste sfaturi nu înlocuiește sfatul unui medic sau al unui specialist, care este întotdeauna important să fie consultat în prealabil.