Antrenarea zilnică a creierului trebuie să fie una dintre sarcinile tale. Există o „sală de gimnastică” pentru a combate pierderea neuronală și îmbătrânirea creierului? Pierderea neuronilor și îmbătrânirea creierului încep la 30 de ani, ceea ce este prea devreme.
Consecințele sunt o pierdere constantă de memorie, care corespunde celor 100 de mii de neuroni care se pierd în fiecare zi de la vârsta de 30 de ani. Din fericire, mușchii, chiar și creierul și memoria pot fi instruiți cu exerciții, pentru a evita să notezi totul sau să umpli smartphone-ul cu tot felul de alerte.
Iată cinci jocuri ce trebuie jucate în fiecare zi, pentru a-ți menține mintea activă:
1. Antrenarea zilnică a creierului. Pentru memoria de scurtă durată: reconstituie ziua
Când te așezi în pat să dormi, rezumă-ți ziua. Parcurge tot ceea ce s-a întâmplat, concentrându-te și asupra detaliilor. Ce ai mâncat, cu cine ai vorbit la birou, ce misiuni ai făcut și dacă ai făcut sport. Cum a fost ziua în general, cum te-ai simțit. Un mic exercițiu care pregătește memoria pe termen scurt, care ne face să ne amintim ce mâncăm la prânz. Ajută la stabilirea amintirilor și, de asemenea, la întărirea memoriei pe termen lung.
2. Ajută memoria cu cuvinte
Ia un notepad și marchează cuvintele începând cu A în fiecare zi timp de 5 minute. A doua zi începi cu B. Poți, de asemenea, să-ți ridici nivelul și să faci o listă pentru 5 minute, de cuvinte începând cu Ab, Ac, și așa mai departe. Acest mic joc te ajută să-ți păstrezi vocabularul în viață, menținându-ți flexibilitatea gândurilor.
3. Antrenarea zilnică a creierului. Un joc pentru memorie: spune trei
Adică spune unor trei oameni diferiți un lucru care ți s-a întâmplat. Vei vedea că prima dată când spui ceva, vorbirea poate fi puțin confuză. Treptat, la al doilea și al treilea prieten, discuția va fi din ce în ce mai clară și mai detaliată. Spunând oamenilor diferiți, aceeași poveste, te ajută să-ți sintetizezi în mod eficient gândurile, să colectezi conceptele fundamentale și cele mai bune secvențe logice.
4. Antrenează-ți creierul schimbând obiceiurile
Schimbă-ți drumul spre muncă sau spre sală. Sau schimbă-ți ruta, dacă mergi cu bicicleta. Obiceiurile dau siguranță, dar fac creierul leneș. În mod similar, încearcă să gătești ceva diferit. Experimentează cu rețete noi sau ascultă muzică pe care nu o cunoști, încercând să memorezi numele trupelor și versurile.
5. Antrenarea zilnică a creierului. Pentru memorie pe termen lung: joacă șah
Învață să joci șah sau buraco. Sau orice alt joc de bord sau cărți. Acest tip de joc îmbunătățește mintea și memoria. Ascute ingeniozitatea și intuiția. Cu șahul, de exemplu, trebuie să-ți amintești o regulă diferită pentru fiecare figură de șah. Și nu există un factor de noroc: strategia și numărul de intuiții te ajută să anticipezi mișcările adversarului. În acest fel vei folosi și îmbunătăți emisfera dreaptă a creierului și îți vei îmbunătăți memoria pe termen lung.