Jocuri de toamnă. 10 jocuri de toamnă de jucat afară și în casă

Jocuri de toamnă. 10 jocuri de toamnă de jucat afară și în casă

Să descoperim împreună câteva jocuri de toamnă pe placul copiilor. Dacă a venit toamna, nu înseamnă că un copil trebuie să se joace numai în casă. Da, este plăcut pentru un copil să se joace în camera lui la căldură, dar și mai plăcut e să iasă și să se bucure de ultimele zile însorite ale anului. 

 

Deci, care sunt cele mai bune jocuri de toamnă pentru copii?

Cele mai bune 10 jocuri de toamnă pentru copii. Jocuri de toamnă pentru a fi jucate în aer liber

1 – Zmeu

Jocul poate începe încă din interiorul casei, construind zmeul din hârtie, șnur și bețe. Și apoi, pur și simplu mergeți împreună într-un parc, pe o pajiște și lansați zmeul cât mai sus.

Este un joc care este adesea asociat cu vara, dar este, de asemenea, bine să fie jucat și toamna. Mai ales că este mai puțin cald și copilul transpiră mai puțin.

2 – Bule de săpun

Bulele de săpun au întotdeauna o mare trecere în fața copiilor. Poți opta pentru recipientul clasic cumpărat de la magazin, dar îl puteți crea împreună și acasă. Folosește doar apă și săpun lichid. Bulele uriașe obținute îi vor încânta foarte mult pe copii.

3 – Frunze uscate

Colectarea frunzelor uscate, cu minunatele lor culori roșiatice și aurii, este una dintre cele mai simple activități pe care le puteți face împreună cu copiii. Dar și una dintre cele care vă oferă cea mai mare satisfacție. Fie le presați și colecționați, fie faceți împreună aranjamente de toamnă cu frunze uscate.

4 – Castane

Dacă ai norocul să trăiești lângă o pădure sau ai un parc prin apropiere, colectarea castanelor este o activitate perfectă. Și câte jucării drăguțe se pot realiza din minunatele castane: prin lipire, cu ajutorul unor markere, în combinație cu frunze. Lasă-ți imaginația să lucreze!

5 – Poțiuni magice

Vă amintiți acele licori făcute din pământ, apă, frunze și orice altceva găsiți în parc sau în pădure? Copiii sunt înnebuniți: băieții pregătesc de obicei „poțiuni magice”, fetele „mâncăruri delicioase”, dar materia primă este întotdeauna aceeași. Iar toamna este anotimpul ideal pentru a folosi aceste „ingrediente” pentru un „preparat” delicios.

6. Jocuri de toamnă de jucat în casă: Construcții din cuburi

Este unul dintre jocurile preferate ale copiilor, perfect pentru dezvoltarea imaginației, a priceperii manuale, răbdării și preciziei. Este cu atât mai plăcut cu cât copilul construiește în compania unei alte persoane (a unui adult, dar și a unui alt copil), contribuind la dezvoltarea abilităților interpersonale .

Piesele pot fi de orice tip, de la cuburi de plastic, la cele din lemn, etc. Cum să alegi modelul potrivit? În funcție de vârsta copilului: se recomandă cuburi de construit din materiale moi până în primul an de viață. Începând din al doilea an, cărămizile din lemn sunt ideale. Copilul le va folosi pentru a construi turnuri frumoase, după care, tot el le va dărâma, deoarece copiii adoră să facă acest lucru, pentru a fi apoi reconstruite și mai bine.

7 – Păpuși

Jocul cu păpușile este unul dintre cele mai tradiționale jocuri, precum și unul dintre cele mai iubite. În magazine se găsesc tot felul de păpuși, cu caracteristicile faciale schițate pentru a lăsa mai mult spațiu imaginației, până la cele cu detalii mai realiste. Un lucru este sigur: atunci când fetița ta va găsi modelul potrivit, cel care pare făcut pentru ea, nu se va mai despărți de el.

8 – Mașini de jucărie

Băieții iubesc mașinile și există multe tipuri. Copiii mai mari se vor putea juca cu modele mai mici, dar există și mașini concepute pentru cei mici: perfect sigure, colorate, cu sunete și lumini, pentru a dezvolta simțurile copilului.

9 – Plușuri

Jucăriile moi de pluș sunt prietenii fideli care însoțesc copilul în timpul creșterii sale. Pe de altă parte, plușul este prima jucărie cu care copilul adoarme seara. Plușul său preferat l-a ajutat să se simtă mai puțin singur în primele nopți, în primele luni. Acesta este motivul pentru care este atât de important pentru un copil să aibă animalul său de pluș preferat: să se liniștească și să se calmeze, să se simtă mai în siguranță și să înfrunte lumea exterioară cu mai multă seninătate.

10 – Jocuri muzicale

Muzica joacă un rol fundamental în creșterea cognitivă a copiilor și în dezvoltarea imaginației lor. Jocurile de sunet îl ajută pe copil să-și perfecționeze sensibilitatea muzicală: de la adevăratele instrumente muzicale în miniatură (clape, chitară, tamburine) până la jucăriile care luminează și emit sunete și melodii, copilul tău are o lume la dispoziție, o lume muzicală de descoperit.

My title page contents