Trezirea copilului dimineața mai ușor. 6 moduri pentru a ușura rutina de dimineață

Tu ce trucuri cunoști pentru trezirea copilului dimineața mai ușor? Planificarea în avans este esențială pentru a ajuta ca diminețile să fie mai puțin stresante.

Nimănui nu-i place să fie într-o grabă nebună de la prima oră. Iar în familiile cu mai mulți copii care merg la școală și sunt într-o agitație continuă de când se trezesc și până la plecarea la școală, poate fi foarte stresant.

 

Trezirea copilului dimineața mai ușor. Iată 8 moduri pentru a ușura rutina de dimineață:

1. Începe cu o seară înainte

Pentru a începe mai plăcut rutina de dimineață, planifică totul înainte. Seara, înainte de culcare, fă-i copilului (dacă e mic) o baie sau un duș. Cei mai mari se descurcă singuri. Apoi, roagă-l să-și pregătească sau pregătește-i tu hainele pentru ziua următoare. În câteva minute puteți face împreună programul zilei următoare. Verificați dacă toate cărțile sunt în ghiozdan, dacă hainele sunt pregătite și puse la îndemână. După ce copilul este în pat, acordă-ți un timp pentru a pregăti caserola cu mâncare și gustări pentru toți ai casei. Dacă obișnuiți să luați micul dejun în familie, setează o oră. Alege-ți și ținuta ta pentru ziua următoare și împachetează ceea ce vei avea nevoie pentru ziua următoare.

2. Ia în calcul câteva minute pentru tine

Dacă te poți trezi puțin mai devreme decât copilul tău, te poate ajuta să te simți mai relaxată cât timp faci pregătirile de dimineață. Acordă-ți câteva minute pentru a bea cafeaua liniștită, fă câteva exerciții fizice sau orice te ajută să-ți începi ziua bine. Dacă tu ești bine, atunci și copilul tău va fi mai calm și totul va decurge mult mai bine.

3. Fă trezirile mai relaxante

Cum poți face ca trezirea de dimineață să fie mai puțin stresantă? Alarmele puternice pot fi zgomotoase și pot transmite energie negativă (în special pentru copiii cu provocări senzoriale). Setează alarma ceasului din camera copilului folosind melodia lui preferată. O trezire mai plăcută nu înseamnă că trebuie să fie mai lungă – doar mai blândă, fără stres.

4.Trezirea copilului dimineața mai ușor: ghidează-te după o rutină!

Faceți în fiecare zi un program cât se poate de previzibil, să fie o rutină. Urmați același program înainte și după școală. Un exemplu de program de dimineață: treziți-vă, spălați-vă fața, luați împreună micul dejun, îmbrăcați-vă, spălați-vă dinții, verificați programul zilei, plecați la serviciu și la școală. În plus, pentru copilul mai mic, poți folosi o tăbliță unde să scrii și să desenezi diverse lucruri legate de programul zilei respective.

5. Pune ceasuri la vedere

Asigurați-vă că există ceasuri „în fața voastră” în locurile importante din casă: în camera copilului, în baie, în bucătărie, ba chiar și pe hol. Copiii mai mari pot purta și ei un ceas. Făcând ca timpul să fie mai vizibil, îți vei ajuta copilul să învețe (și nu doar el) cum să gestioneze timpul – și să-i arăți cât de important e să fie gata la timp.

De exmplu: „La ora 7:25 trebuie să-ți pui haina”. Sau: „La ora 7:30, este timpul să te încalți.”

6. Recompensează-ți copilul

Acesta este un mod simplu de a-ți ajuta copilul să aibă o dimineață mai lină. De exemplu, dacă copilul e gata pregătit pentru școală și mai are puțin timp, lasă-l să vadă 5 minute un program de desene animate sau în cazul unui copil mai mare, să-și verifice telefonul. Începerea zilei cu o stare bună și în relații bune cu cei din casă, va ajuta ca ziua să fie cu adevărat bună pentru toată lumea.

 

My title page contents