O bună dimineață, în 6 pași

O bună dimineață….există asa ceva? Pai da. Eu recunosc. Urăsc trezitul de dimineață. Dar mai tare decât asta, urăsc să întârzii. Tocmai de aceea, în timp și cu răbdare, am descoperit câțiva pași cu care am reușit să creez o rutină de dimineață pentru copiii mei.

 

Un ritual prin care să poată începe ziua ușor, fără stres și în mod productiv, fie că mergem spre grădiniță sau școală, fie că mergem la cumpărături sau lenevim acasă.

Lasă chiuveta goală

Nimic nu te dărâmă mai tare ca o bucătărie murdară în care, în timp ce încerci să găsești furculița sau lingurița preferată a copilului. Si daca mai rămai si fără filtre pentru cafea…..e dezastru! Dacă îți lași de seara ordine în bucătărie, și, daca si chiuveta este lună, atunci sunt sigură că vei începe ziua bine.

Cafeaua (aproape) gata

Pentru ca dimineața să fii doar la un buton distanță de licoarea magică, pregătește-ți cu o seară înainte cafeaua și ceașca preferată. Nu trebuie să consideri acest lucru drept un răsfăț, ci mai degrabă un truc pentru ca dimineața ta să fie nemaipomenită.

Trezește-te cu câteva minute mai devreme…

…decât cei mici. Chiar și cu doar 5-10 minute dacă reușești să te trezești înainte de a se trezi copiii, acestea sunt suficiente pentru a putea să te pui la curent cu noutățile de pe diversele rețele de socializare sau de a citi câteva pagini dintr-o carte.

Baia e numai bună seara

Nimic nu este mai obositor și mai stresant decât o baie făcută pe fugă dimineața, având uscătorul de păr într-o mână și alimentele pe care trebuie să le pui pe masă, în cealaltă. Dacă reușești să te mobilizezi înainte de somn, ai să vezi că baia nu numai că îți va aduce o stare bună. Iți va face ca și toată oboseala și stresul acumulate peste zi, să dispară ca prin minune.

Nu alege hainele dimineața

Pentru a merge totul șnur încă de la primele ore ale zilei, este de preferat să pregătești hăinuțele celor mici de seara. Așa vei scuti efortul de a alege dimineața dintre o mulțime de haine și vei avea timp să îți mai drăgălești un pic comoara.

Orice ajutor este binevenit

Chiar și dacă este din partea unei gâgâlici de câțiva anișori. Lucruri simple cum ar fi să își ducă farfuria în chiuvetă sau scutecul la gunoi, sunt nemaipomenite. Nu te simți vinovată că-i pui la treabă de când sunt mici. Ei sunt încântați să le fie părinților de ajutor.

 

My title page contents