Mănâncă nuci în fiecare zi, pentru a te bucura de acest elixir al vieții. Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de valoroase din punct de vedere nutrițional. Nucile conțin o mulțime de substanțe nutritive, utile pentru corpul nostru. Pentru a beneficia de proprietățile lor trebuie să fii consecvent și să mănânci 3-4 nuci în fiecare zi, de preferat dimineața, la micul dejun, pe stomacul gol.
Aceste fructe uleioase prețioase sunt o sursă de acizi grași esențiali, antioxidanți, vitamine și săruri minerale, elemente care nu ar trebui să lipsească niciodată în corpul nostru.
Mănâncă nuci în fiecare zi! Proprietățile nucilor
În primul rând, acestea sunt o sursă bună de vitamine, inclusiv B1, B2, B6 și în special vitamina E, cu putere antioxidantă care contracarează procesele de îmbătrânire a celulelor noastre. În plus, nucile sunt bogate în săruri minerale, în special în calciu, potasiu și magneziu. Conțin, de asemenea zinc. și acizi grași esențiali Omega-3, care ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Și, să nu uităm de melatonină, o substanță responsabilă pentru buna funcționare a ciclului somn-veghe.
Nucile sunt pline și de fibre și proteine. În special, acestea sunt bogate în arginină, un aminoacid conținut în proteinele necesare pentru a produce oxid nitric, care la rândul său ajută la prevenirea arteriosclerozei.
Nucile sunt pline de beneficii pentru sănătate. Să vedem de ce nu ar trebui să lipsească niciodată din dieta noastră!
Nu este o coincidență faptul că nucile seamănă cu un creier, majoritatea proprietăților lor adresându-se creierului. Nucile luptă împotriva bolilor cardiovasculare și, datorită argininei, joacă un rol important în menținerea sănătății arterelor. Acestea pot preveni, de asemenea, bolile cardiovasculare, îmbunătățind circulația sângelui și îmbunătățind funcțiile sistemului cardiovascular. Experții sunt de acord că, datorită Omega 3, nucile sunt utile în prevenirea cancerului. Conform unor studii experimentale, consumând 3-4 nuci pe zi, acestea sunt capabile să îmbunătățească vizibil starea de spirit. În plus, acestea conțin doar 10% grăsimi saturate, în timp ce restul este bogat în grăsimi nesaturate, care sunt grăsimi utile pentru organism.
Dacă nu reușești să le consumi dimineața, poți mânca nuci și la masa de prânz, mărunțite și adăugate în piureuri, împreună cu alte ingrediente, cum ar fi laptele de soia sau alte tipuri de lapte vegetal sau iaurt.
O altă proprietate importantă a nucilor se referă la capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolului din sânge. De asemenea, nucile sunt potrivite în cazul în care o persoană suferă de modificări glicemice, deoarece oferă o cantitate mare de energie. Dacă te simți obosit, nucile te ajută să-ți recapeți energia, fără a crește nivelul zahărului din sânge, astfel încât acestea să poată fi consumate în siguranță de către diabetici.
Consumul de nuci te face să slăbești?
Datorită capacității lor de a reduce colesterolul, mulți oameni au o părere greșită că nucile ajută la pierderea în greutate. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa deoarece, în ciuda faptului că sunt fructe cu numeroase beneficii, acestea sunt bogate în grăsimi și foarte calorice (100 de grame conțin aproximativ 650 de calorii și 54 de grame de grăsimi). Este bine să consumi nuci în mod regulat, dar fără a exagera cantitățile.
Prin urmare, consumul excesiv nu numai că nu te ajută să slăbești, dar poate duce la îmgrășare.
Mănâncă nuci în fiecare zi! Consumă cel mult 5 nuci pe zi
Câte nuci poți mânca pe zi pentru a evita îngrășarea? Numărul ideal pentru a beneficia de proprietățile lor, fără a îngrășa prea mult, este de maximum cinci pe zi.
Consumul a 5 nuci pe zi favorizează controlul greutății corporale, deoarece îmbunătățesc eliminarea acumulărilor de grăsimi și accelerează metabolismul. Nucile te satură, ajutând la reducerea apetitului. La micul dejun, dar și ca gustare, acestea sunt un substitut excelent pentru gustări mai calorice. Așa cum am menționat mai sus, nucile (la fel ca restul fructelor uscate) furnizează cantități bune de Omega-3 și acizi grași, esențiali pentru scăderea colesterolului LDL, cunoscut sub numele de rău. În plus, furnizează și grăsimi polinesaturate.
Nucile pot fi combinate și cu mâncăruri sărate. De exemplu, pot fi adăugate în sosurile de orez și paste, dar și în dulciuri sau iaurt. Sunt potrivite pentru toată lumea și, în special, pentru cei care studiază sau se simt epuizați și slăbiți, deoarece aduc multe săruri minerale, cum ar fi zincul. De la nuci, pe lângă miezul delicios, poți consuma uleiul prețios care este deosebit de util pentru sănătate.
După 4 ore de la consum, nucile reglează tensiunea arterială, protejând venele, vasele de sânge, dar și rinichii. Nucile sunt bogate în vitamine, care sunt foarte importante pentru frumusețea părului și a pielii.
Contraindicații ale nucilor
Aceste fructe au unele contraindicații care nu trebuie subestimate. După cum am văzut deja, consumul excesiv poate provoca creșterea în greutate. În general, fructele uscate, dacă sunt consumate în cantități excesive, ar putea provoca o ușoară creștere în greutate.
Mai mult, la persoanele predispuse (cum ar fi cele alergice la alune și alune), acestea pot provoca reacții alergice foarte severe.