Beneficiile uimitoare ale căpșunilor pentru frumusețe și sănătate trebuie cunoscute de toată lumea. Căpșunile nu sunt doar un fruct excelent, ci un remediu natural valid pentru sănătatea pielii.
Ne preocupă, și uneori chiar ne îngrijorează sănătatea pielii noastre, mai ales atunci când este cald și petrecem multe ore la soare. Din fericire, astăzi există o mulțime de produse naturale, cum ar fi căpșunile, care ne ajută să avem grijă de piele. Cu ajutorul acestora putem obține protecția și hidratarea necesare pentru o piele netedă, strălucitoare și frumoasă.
Acest fruct delicios pe care toată lumea îl consumă în diferite preparate este, de asemenea, un aliat excelent pentru pielea noastră, datorită proprietăților sale fantastice.
Iată beneficiile uimitoare ale căpșunilor pentru o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare:
Căpșunile reduc vizibil cearcănele
Cearcănele sau pungile de sub ochi pot fi rezultatul lipsei de odihnă, retenției de lichide și depresiei. Această problemă care ne afectează fața ne face să arătăm permanent obosiți și are consecințe nedorite asupra frumuseții noastre.
Căpșunile au proprietăți antiinflamatorii care ne pot ajuta să reducem vizibil cearcănele și pungile enervante de sub ochi. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui felii de căpșuni proaspete pe zona afectată și lasă să acționeze timp de 10 minute.
Un exfoliant cu un miros irezistibil
Căpșunile au și proprietăți utile pentru exfolierea pielii, eliminând astfel celulele moarte. Tocmai de aceea pot fi folosite pentru a prepara un exfoliant natural, cu un miros cu adevărat irezistibil.
Zdrobește câteva căpșuni până obții o cremă și amestecă-le cu o linguriță de zahăr și cu una de ulei de măsline. Aplică exfoliantul natural pe tot corpul cu masaje circulare, pentru a facilita eliminarea celulelor moarte ale pielii. Rezultatul va fi o piele moale, netedă, hidratată și regenerată.
Beneficiile uimitoare ale căpșunilor. Un remediu natural pentru pielea frumoasă
Elimină petele pielii
Acidul salicilic conținut de căpșuni este excelent pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și pentru eliminarea petelor. O mască bună de căpșuni poate fi utilă pentru recuperarea tonusului natural al pielii, pentru eliminarea petelor sau a altor modificări ale pielii.
Procedezi așa: Toacă 3 căpșuni, adaugă câteva picături de suc de lime și o linguriță de ulei de măsline. Amestecă bine ingredientele și apoi aplică masca pe piele, lăsând-o să acționeze 15-20 de minute. Pentru a obține rezultate bune, trebuie să aplici această mască de 2 ori pe săptămână.
Căpșunile sunt un tonic natural
Pe lângă hidratarea pielii, căpșunile ajută la tonifierea acesteia și previn apariția prematură a ridurilor. Pentru a face un tonic natural de căpșuni, trebuie să amesteci două linguri de suc de căpșuni pur cu 50 ml de apă de trandafiri. Amestecă bine cele două ingrediente și lasă tonicul la frigider să se răcească. Când este rece, îl poți aplica pe piele. Se recomandă păstrarea acestuia nu mai mult de 10 zile.
Un remediu natural pentru acnee
Proprietățile căpșunilor sunt, de asemenea, utile în reducerea semnificativă a simptomelor acneei. Pentru a pregăti o mască de față, toacă 7 căpșuni și amestecă-le cu o lingură de smântână. Odată ce amestecul este gata, aplică-l direct pe zona afectată de acnee, lasă să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă caldă. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.
Beneficiile uimitoare ale căpșunilor. Căpșunile protejează pielea de soare
Mai multe studii au arătat că acest fruct funcționează protejând pielea de razele UV și reducând daunele pe care le cauzează ADN-ului celulelor noastre.
Această proprietate se datorează antocianinelor, pigmenții responsabili de culoarea roșie caracteristică a căpșunilor. Conform studiilor, extractul de căpșuni este, de asemenea, capabil să reducă riscul de cancer și alte boli inflamatorii și degenerative care afectează pielea noastră.
Ajută la încetinirea îmbătrânirii
În compoziția căpșunelor există mulți antioxidanți. Rolul lor este tocmai de a combate acțiunea radicalilor liberi, care sunt principala cauză a îmbătrânirii.
Un fruct ideal pentru piele
Așa cum am amintit deja, căpșunile sunt deosebit de bogate în vitamina C. O vitamină esențială pentru absorbția fierului și pentru formarea colagenului, care ajută la prevenirea ridurilor și la menținerea pielii elastice. De asemenea, potasiul conținut în căpșuni este un aliat excelent pentru a contracara formarea stagnării lichidelor și, prin urmare, a imperfecțiunilor datorate celulitei, cum ar fi pielea cu coajă de portocală.
Ele ajută la menținerea creierului tânăr
Acestea conțin acid folic și antocianine, două molecule care au o funcție importantă împotriva declinului cognitiv.
Ajută la slăbit
Sunt atât de bune încât pot fi un substitut perfect pentru un desert după masă. O sută de grame din acest fruct conțin doar 33 de calorii și 90% apă, deci sunt, de asemenea, foarte hidratante. Fibrele ajută metabolismul, promovează senzația de sațietate și ajută la activitatea corectă a intestinului.
Contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare
O cercetare efectuată de Institutul Național de Sănătate Publică din Helsinki (Finlanda) a arătat că un consum de căpșuni ajută la creșterea nivelului de colesterol HDL (cel bun), în timp ce scade tensiunea arterială.
Alte studii, în schimb, au arătat că acest fruct este, de asemenea, capabil să reducă stresul oxidativ, care este consecința acțiunii nocive a radicalilor liberi asupra celulelor și țesuturilor corpului nostru, inclusiv asupra inimii și a vaselor de sânge.
Ajută la reglarea zahărului din sânge
Consumul regulat de căpșuni ajută la reglarea zahărului din sânge. Un studiu finlandez a arătat cum consumul de căpșuni după mese ajută la scăderea vârfului glicemic, datorită cantității mari de fibre pe care o conțin aceste fructe.
Ajută la protejarea dinților
Căpșunile conțin xilitol, un zahăr capabil să prevină formarea plăcii dentare și să oprească problemele de respirație urât mirositoare. Placa dentară favorizează acumularea de germeni și apariția bolilor cavității bucale, cum ar fi cariile și parodontita. Mai mult, acidul malic conținut în fruct dă strălucire smalțului dinților și are o anumită acțiune de îndepărtare a petelor.