Frica de naștere. De ce se teme femeia gravidă de naștere și cum poate învinge această frică?

Frica de naștere. De ce se teme femeia gravidă de naștere și cum poate învinge această frică?

Frica de naștere. De ce se teme femeia gravidă de naștere și cum poate învinge această frică? Dacă te afli în această situație, descoperă câteva sfaturi pentru a încerca să te bucuri mai bine de sarcină!

Atunci când apare teama de naștere, poți încerca să o gestionezi recurgând la câteva stratageme simple. Concret, pe lângă urmarea unor sfaturi practice, este recomandat să consulți un psiholog. Acesta îți va oferi unele sfaturi care te ajută să-ți regăsești liniștea.

Iată câteva idei pentru a încerca să reduci unele temeri:

Ești pe cale să aduci pe lume un copilaș, dar te temi de momentul nașterii? De ce ți-e frică?

Lipsa experienței poate fi unul dintre cele mai simple motive pentru care mama poate dezvolta o teamă pentru momentul nașterii. Când ești pe cale să trăiești momentul nașterii pentru prima dată, este posibil ca teama să dispară. Uneori, însă, sarcina prin care treci nu este prima, iar amintirile nefericite ale unei nașteri anterioare îți pot reveni în minte și îți pot da emoții. Cum să depășești teama de a doua naștere? Amintindu-ți că fiecare naștere este încă o poveste în sine și că următoarea ar putea fi o experiență complet diferită.

Cum să faci față fricii de naștere?

Atunci frica când nu este legată de traume severe, există o stratagemă care poate fi foarte utilă cel puțin pentru a menține temerile la distanță. Pentru a depăși frica de naștere, poți apela la un truc foarte simplu: să vorbești cu cineva despre ceea ce simți.

Înainte de oricine, îi poți împărtăși teama ta chiar ginecologului; în general, personalului medical care urmărește sarcina. Spune-le nedumeririle și temerile tale cu privire la naștere. Aceste persoane au unele abilități și destulă experiență care, laolaltă, pot fi o sursă nu de reasigurare ușoară, ci de conștientizare reală a ceea ce urmează să trăiești. Bazându-te pe experiența și profesionalismul unei figuri autoritare care cunoaște bine situația ta clinică poate fi foarte util pentru tine; în special dacă ești în căutarea unor răspunsuri la întrebările rezultate din lipsa de experiență.

Întâlnire între mamele însărcinate

Participarea la un curs prenatal poate fi foarte utilă nu numai pentru a înlătura orice îndoială practică cu privire la gestionarea nevoilor nou-născutului, ci și pentru a dobândi o serie de mici trucuri care să fie utilizate chiar în momentul nașterii. În plus, un curs de acest tip este o oportunitate excelentă de a întâlni alte mame viitoare. Unele dintre acestea pot fi la primul copil, altele au deja unul sau mai mulți; în orice caz, indiferent de experiențele lor de viață, împărtășirea posibilelor temeri actuale ale fiecăreia se poate dovedi nu numai o modalitate bună de a reduce tensiunea, ci și de a începe să legi noi prietenii.

Îndepărtarea fricii de naștere: înconjoară-te cu afecțiune!

De fapt, o altă metodă pentru îndepărtarea acestei frici o poți găsi chiar mai ușor decât crezi; prin apropierea de cei dragi, care îți pot oferi sprijinul moral de care ai nevoie. Știind că poți conta pe sprijinul și înțelegerea lor poate fi foarte important; nu numai atunci când vine vorba de pregătirea pentru a petrece primele ore în pace, ca proaspătă mamă, ci și în abordarea nașterii fără a fi încărcată cu temeri.

 

My title page contents