Lasagna de primăvară cu legume

Lasagna de primăvară cu legume. Pentru toți iubitorii de lasagna, iată o rețetă gustoasă cu arome de primăvară: lasagna de primăvară cu legume. Colorată și substanțială, lasagna de primăvară se prepară cu toate legumele de sezon: păstăi de mazăre sau fasole, sparanghel, flori de dovlecei și dovlecei. Dar secretul gustului său irezistibil constă în fondue de brânză care aromatizează toate straturile de aluat.

Uimește-ți oaspeții cu o lasagna autentică, dar delicioasă. Vor mai cere o porție.

Lasagna de primăvară cu legume

Porții: 6

Pregătire: 40 de minute

Coacere: 60 de minute

Ai nevoie de:

Un vas pentru cuptor cu diametrul de 30/20 cm

180 g foi de lasagna cu ou

800 g roșii cherry

500 g sparanghel

200 g dovlecei

200 g vinete

125 g măsline negre fără sâmburi

200 g taccole (un soi de mazăre) sau fasole verde

75 g mozzarella

75 g provolone pentru a fi ras

50 g Parmigiano Reggiano DOP pentru a fi ras

6 fieluri de hamsii în ulei

1 cățel de usturoi

50 g Emmentaler pentru ras

30 g flori de dovlecei

3 frunze de busuioc

Sare după gust

Piper negru după gust

Ulei de măsline extravirgin după gust

Ai nevoie pentru fondue de:

500 ml lapte integral

250 g brânză Fontal

Nucșoară după gust

Sare după gust

Piper negru după gust

Pregătești lasagna de primăvară cu legume așa:

Pentru a face lasagna de primăvară cu legume, începi prin a pregăti fondue:

Iei brânza Fontal, o tai cubulețe, o pui în robot sau aparatul de tocat și o fărâmițezi. Pui o cratiță pe foc, torni laptele și îl încălzești la foc mic. Când ajunge în punctul de fierbere, oprești focul și adaugi brânza Fontal. Amesteci cu un tel pentru a topi brânza și aromatizezi cu nucșoară. Când brânza s-a topit complet și sosul este neted și fără cocoloașe, fondue va fi gata.

Pregătești legumele așa:

Speli și cureți tulpinile de sparanghel, apoi cu un cuțit îndepărtezi partea finală, nivelându-le suprafața. Gătești sparanghelul câteva minute în aparatul special pentru sparanghel sau într-o oală înaltă, cu vârfurile scoase din apă. Nu îl lași mult. să rămână încă crocant. Când s-au răcit, tai tulpinile în felii și lași capetele întregi.

Speli vinetele și dovleceii, îndepărtând capetele, și le tai pe lungime în felii de 2-3 mm grosime. Apoi încălzești un grătar și coci vinetele și dovleceii câteva minute pe fiecare parte. Speli păstăile de mazăre (alternativ poți folosi fasole verde), tai cele două capete și le gătești la aburi, lăsându-le și pe acestea crocante. Speli și usuci florile de dovlecei, apoi îndepărtezi ușor tulpina și pistilurile.

După legume, urmează hamsiile:

Într-o tigaie mare, torni puțin ulei de măsline extravirgin și adaugi fileurile de hamsii scurse din uleiul de conservare. Adaugi usturoiul zdrobit și lași totul să se călească la foc foarte mic. Apoi adaugi măslinele fără sâmburi tăiate felii și roșiile cherry tăiate în jumătate. Gătești ingredientele lăsând roșiile cherry încă ferme, apoi adaugi busuiocul rupt cu mâinile, tulpinile de sparanghel tăiate în felii, păstăile de mazăre sau fasole și, la final, florile de dovlecei de la care ai îndepărtat partea centrală.

Oprești focul după câteva minute, condimentând totul cu sare și piper. Pentru a termina, razi parmezanul și Emmentalerul și le amesteci într-un castron mic pentru a crea un amestec gustos. Faci același lucru cu provolone și mozzarella pentru a crea un alt amestec fibros. Iei un vas de copt dreptunghiular cu dimensiunile de 20×30 cm și ungi fundul cu puțin ulei de măsline extravirgin. Adaugi un polonic de legume și apoi începi să formezi primul strat cu foi de lasagna cu ouă.

Acoperi lasagna cu legumele sotate, adaugi dovleceii la grătar și vinetele, acoperi cu fondue Fontal, amestecul de mozzarella și provolone și celălalt amestec de parmezan și Emmentaler.

Continui astfel până când termini cele 3 straturi. Pe cel final distribui vârfurile de sparanghel ținute deoparte, flori de dovlecei și brânză rasă. Coci lasagna într-un cuptor static preîncălzit la 180° timp de aproximativ 30-40 de minute (dacă ai cuptor cu convecție, dai la 160° timp de 20-30 de minute). Când este gătită, scoți din cuptor forma cu lasagna de primăvară cu legume și o lași să se răcească înainte de a o aduce la masă.

Conservare

Păstrezi lasagna de primăvară cu legume la frigider acoperită cu folie de plastic timp de câteva zile sau o poți congela dacă ai folosit ingrediente proaspete care nu au fost dezghețate.

Dacă este necesar, o poți dezgheța la frigider înainte de a o găti!

Sfat

Poți face lasagna cu alte legume, pentru că se pretează să fie făcute în orice anotimp!

My title page contents