„Icre” de chia

In noaptea de revelion e musai sa mancam peste. Cel putin asa se spune 🙂 Si noi o sa avem peste la masa, dar o sa mai pregatim un preparat care noua ne place foarte, foarte mult: „icre” de chia. Nu are pic de peste, dar gustul va garantez ca seamana! Si e mult mai simplu de facut decat icrele de peste.

Aveti nevoie de:
  • 100 grame seminte de chia
  • 120 ml apa (aproximativ 14 linguri)
  • 30 ml ulei de in (aproximativ 4 linguri)
  • zeama de la jumatate de lamaie (aproximativ 6 linguri)
  •  ceapa mica
  • sare

Metoda de preparare:
Puneti semintele de chia intr-un castron, adaugati restul ingredientelor si amestecati. Lasati „salata” 5-10 minute si gata, o puteti savura! Atat e de simplu 🙂

TIPS&TRICKS:

Ingredientele lichide (apa, lamaia, uleiul) e bine sa fie puse toate cat mai repede. Mai exact nu puneti apa peste semintele de chia, apoi mestecati si pana sa adaugati uleiul sau lamaia sa dureze cateva minute. Nu se va strica preparatul, doar ca va fi mai greu sa amestecati. Explicatia e simpla: semintele de chia se „umfla” in prezenta lichidelor, iar pentru cele 100 de grame de seminte e nevoie de aproximativ 200 ml de lichide. Daca veti pune doar o parte din lichide, in cateva minute amestecul va fi tun. Adica extrem de tare 🙂 Daca le puneti pe toate si amestecati, atunci peste cateva minute compozitia va fi asemanatoare cu cea a icrelor de peste. Cantitatile nu sunt batute in cuie. Daca va place ca salata sa fie mai moale mai adaugati putina apa. Sau daca va place mai acrisoara mai puneti lamaie. Totul este dupa gust. O sa vedeti ca dupa ce o faceti de 2-3 ori nici n-o sa va mai uitati pe reteta, veti pune totul dupa ochi.

Beti multa apa atunci cand mancati produse care contin tarate de psyllium sau seminte de chia. Acestea continua sa se „umfle” si dupa ce au fost consumate, adica in sistemul digestiv, asa ca au nevoie de lichide.

Puteti folosi si alt ulei, dar cel de in are o aroma speciala, asemanatoare cu cea de peste, deci va recomand sa il folositi pe acesta cel putin prima data cand faceti preparatul.

Mai multe retete pe care le voi pregati de revelion gasiti pe blogul meu, www.IzabelaPanescu.ro

My title page contents