CE CADOURI LE FACEM COPIILOR. ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ, SEX ȘI PREFERINȚE

O zi de naștere, o vizită, o întâlnire cu prietenii. Ce cadouri le facem copiilor din povestea noastră?

 

Există o mulțime de sortimente de jucării pentru copii, dar nu e musai să fie numai jucării. Când alegem un cadou pentru un copil, trebuie să ținem cont de o serie de factori: de sex, de vârstă, iar dacă ne este cunoscut, poate știm și care sunt preferințele lui. Sau încercăm să investigăm puțin. Astfel, vom reuși să-i oferim o bucurie deplină. Nimic nu e mai neplăcut, decât să-i oferi unui copil o jucărie nepotrivită sau pe care poate o are deja. Nu doar că nu se va bucura, dar s-ar putea să fie atât de dezamăgit, încât să se întristeze foarte tare.

Părinții ar trebui să prefere jucăriile care să permită o intervenție activă a copilului. Adică să se poată folosi de diferite utilizări și transformări care să stimuleze imaginația copilului. Dar nu trebuie să exagereze cu jucării „inteligente”, cu scopuri educaționale și educative. Copilul învață și crește mai presus de toate prin implicarea lui, inventarea, construirea, însușirea unui rol.

Sunt de preferat jucării care să încurajeze, pe măsură ce copilul crește, jocuri de împărtășit cu alții. Scopul, din punct de vedere economic, nu ar trebui să fie acela al alegerii unei jucării scumpe. Nu este o garanție de apreciere pentru copil, ci important este ca darul să-i provoace curiozitate, să-i ofere distracție și interes de durată.

Ce cadouri le facem copiilor? Ține cont de câteva sfaturi atunci când alegi cadourile:

Vârsta:

Alege jucării potrivite vârstei copilului. Uită-te pe etichetă și asigură-te că micuțul se încadrează în limita de vârstă recomandată.

Piese și materiale sigure

  • pentru bebeluși, evită jucăriile care se desfac în bucăți foarte mici, pentru a evita ca cel mic sa le înghită și să se înece cu ele;
  • alege numai obiecte din materiale și texturi de calitate. Nu uita că cei mici au tendința sa bage aproape tot ce prind în guriță. De aceea, jucăriile trebuie să nu fie făcute din materiale toxice, care sa-l expună pericolului. Asigură-te că scrie pe etichetă că este un produs non-toxic;
  • spune NU jucăriilor care produc zgomot foarte puternic, deoarece le afectează auzul;
  • sub vârsta de 8 ani sunt interzise jucăriile care au vârfuri sau margini ascuțite;
  • fără jucării motorizate sau care se bagă în priză la copii sub 8 ani, deoarece există riscul să se electrocuteze;
  • și jucăriile cu sfoară sau fire mai lungi de 18 cm sunt interzise. Pentru că există riscul să se stranguleze involuntar;
  • dacă bugetul îți permite, alege jucării și produse ecologice pentru copil;
  • asigură-te că respectiva jucărie poate fi spălată sau curățată fără a se deteriora.

 

Ce cadouri le facem copiilor? Dezvoltarea creativității

Primele criterii și poate cele mai importante în alegerea cadourilor pentru copii sunt vârsta și înclinațiile acestuia. Dacă lui îi place o jucărie, dar consideri că nu este prea educativă și arunci banii aiurea, nu trebuie să cazi în plasa rugăminților lui. Îi poți lua ceva asemănător, dar care să-i servească pentru a învăța ceva. Să fie o jucărie frumoasă, dar și utilă. Scopul, atunci când alegem jucării și cadouri este să îl ajute pe copil să își dezvolte imaginația, creativitatea. Sau să-i dezvolte un talent pe care acesta îl are. Alegerile părinților trebuie să fie înțelepte.

Ce cadouri le facem copiilor. Universale, dar și de sezon

Pentru că e iarnă (și poate fi și zăpadă), copiii pot primi în dar o săniuță (care va fi folosită și de frați, în cazul în care există), patine sau skiuri. În sezonul cald, cadourile pentru copii ar putea consta în: bicicletă, role, skateboard sau coș de baschet (pentru copiii mai mari) și trotinetă, tricicletă, minge, popice, pentru cei mai mici. De asemenea, iarna, când copiii se bucură de vacanță și petrec mai mult timp în casă, pot primi diferite jocuri, de jucat atât individual, cât și în familie. Sau cărți, numai bune pentru toate vârstele.

 

My title page contents