Ce trebuie să știe un copil de 7 ani. Schimbarea gândirii: de la percepție la capacitate imaginativă

Ce trebuie să știe un copil de 7 ani. Schimbarea gândirii

Ce trebuie să știe un copil de 7 ani și cum i se schimbă gândirea la această vârstă? Trecerea de la primul ani, de la faza de bebeluș și preșcolar, la cei 7 ani se caracterizează prin diferite schimbări.

 

Fizic, copilul de 7 ani este prezentat într-un mod diferit față de copilul mic de la grădiniță. Corpul își pierde forma rotunjită în mod tipic, fața are o expresie curioasă. Gura este închisă, iar ochii par mai deschiși spre a descoperi lumea din jur. Un alt moment notabil în viața copilului de 7 ani este cel al schimbării dentiției de lapte, cu cea permanentă.

 

Ce trebuie să știe un copil de 7 ani? Schimbarea emoțională: de la imitare la respect

Schimbarea copilului de 7 ani constă în schimbarea fizică și a unei maturizări interioare. Rotunjirea corpului copilului mic se transformă la această vârstă într-o alungire și forme mai decisive. Activitatea interioară se manifestă în compoziția imaginilor și reprezentărilor care pot fi comparate cu visurile de adulți. Când copilul își dă seama că nu reușește să concretizeze lucrurile dictate de imaginație în realitate, cere ajutorul de la adult. Acesta, datorită experienței sale, i-l poate oferi. Acest lucru naște un sentiment de respect în copil, ceea ce îl leagă într-un mod special față de profesorul său (adultul care i-a oferit ajutor).

Schimbarea gândirii: de la percepție la capacitate imaginativă

La vârsta de 7 ani, cea mai importantă schimbare pe care o observăm în comportamentul copilului este cea a sferei de gândire. Dacă până la această vârstă copilul a fost un „burete“, care a absorbit totul din lumea exterioară, fără filtru, odată cu apariția celui de al șaptelea an, schimbările încep să apară odată cu fiecare experiență acumulată. Dacă acesta este total deschis spre exterior, în interiorul său este ca și cum a fost construit un zid între lumea interioară și lumea exterioară.

La copilul de 7 ani se creează un fel de „spațiu închis”. Un centru operațional privește și analizează lumea. Nu mai este o simplă percepție, ci primele imagini ale gândirii autonome, care derivă din capacitatea sa imaginativă. Conform specialiștilor, ceea ce percepe copilul nu mai este doar „stocat”. Ci poartă ceva în propria sa conștiință, în propria sa lume interioară. Care pune în mișcare un proces de asociere cu alte percepții elaborate. Astfel se naște o imagine temporară a lumii, situată în depozitul cu experiență.

Ce trebuie să știe un copil de 7 ani? Diferențe între gândirea copilului de 7 ani și gândirea adultului

Chiar dacă a crescut și îl vedem brusc schimbat, aceasta nu înseamnă că un copil de 7 ani este capabil să aibă aceleași gânduri ca un adult. Sau să facă asocieri asemenea unui adult. Activitatea autonomă de gândire constă în faptul de a știi în mod conștient să te orientezi în lumea exterioară. Și de a fi capabil de auto-conștientizare, abilități pe care copilul de această vârstă încă nu le posedă.

7 ani, maturitate școlară

Metamorfoza organismului și gândirea care are loc în vârsta de 7 ani este semnalul că este gata să meargă la școală. A merge la școală înainte de această vârstă necesită un efort deosebit pentru organismul copilului, care poate fi transmis întregii sale ființe. Nu înseamnă că un copil nu poate merge la școală mai devreme. Dimpotrivă, unii copii pot ține pasul cu cei mai în vârstă, dacă sunt solicitați, chiar la vârsta de 5 ani.

 

My title page contents