Cum recunoști oamenii nefericiți? 13 obiceiuri care duc la nefericire și sfaturi despre cum să le eviți.

Cum recunoști oamenii nefericiți? 13 obiceiuri care duc la nefericire și cum să le eviți.

Cum recunoști oamenii nefericiți? Atunci când este prezentă în doze mici, nefericirea este o emoție pozitivă și formativă. Este un semnal care ne împinge să căutăm răspunsuri la durere, ne împinge să reacționăm, să depășim răul.

Harta mentală include 13 trăsături pe care oamenii nefericiți le au în comun. Fiecare dintre noi poate analiza aceste trăsături, pentru a înțelege dacă facem aceste greșeli care ne împiedică să fim fericiți și împliniți.

Trebuie să știi că obiceiurile de gândire și comportament pe care le adoptăm „inconștient” nu privesc tulburări sau patologii fizice, mentale sau depresive. Să încercăm așadar, să aflăm ce greșeli fac oamenii de ajung să fie nefericiți!

Cum recunoști oamenii nefericiți? Greșelile oamenilor nefericiți

1. Îi critică pe alții

Ei îi critică pe alții, dar și pe ei înșiși (chiar fără să-și dea seama), prin cuvinte și moduri greșite de a acționa. Comparându-se cu ceilalți, ei hrănesc o viziune despre ei înșiși care este inferioară posibilităților lor reale. Prin critică, propria lor persoană este reflectată prin alții. Prin urmare, criticându-i pe alții, ne judecăm pe noi înșine.

2. Oamenii nefericiți cred că știu totul

Convinși că au o explicație pentru toate, nu se deranjează să se autocunoască, să învețe și să se dezvolte pe plan personal. Persoana nefericită face alegeri care îi blochează curiozitatea și entuziasmul.

3. Dau vina pe alții

Cei nefericiți îi cred pe alții responsabili pentru propria lor nefericire, pentru propriile eșecuri. Au întotdeauna o scuză derivată din comportamentul din exterior. Nu își pot controla starea emoțională. Cei care dau vina, evită responsabilitatea.

4. Speră că eșuezi

În mod inconștient, persoanele nefericite urmăresc greșelile altora pentru a se răscumpăra de propriile eșecuri. Atunci când află că unei alte persoane nu i-a reușit ceva, îi face pe cei nefericiți să se simtă parte din grupul în care sunt în siguranță. Dar nu vor admite niciodată acest lucru.

5. Nu știu cine sunt și ce vor

Neștiind ce așteaptă de la viață, nu au nicio direcție. Fără un scop de urmat, aceștia nu găsesc drumul potrivit, se bazează pe șansă și își schimbă ideile în mod constant.

6. Persoanele nefericite nu planifică nimic

Așteaptă ca ceva să se schimbe, fără să facă nimic concret. Urăsc schimbarea și o evită rămânând inerți la adăpost. Ei pierd timp și bani în favoarea ușurinței cu care fac lucrurile și a confortului. Ei nu știu să planifice.

7. Schimbă versiunea lucrurilor

Pentru a-și confirma lumea internă, aceste persoane inventează versiuni diferite față de realitate, își asumă lucruri negative care devin invariabil reale pentru ei. Îi mint pe alții și le este greu să-și amintească și să justifice povești inexistente. Ei creează o realitate care se conformează așteptărilor lor.

8. Îi vorbesc de rău pe ceilalți

Îi bârfesc și jignesc pe ceilalți. Aceste persoane judecă, pentru că la rândul lor au fost răniți de mici.

9. Ei simt furie

Nefericiții manifestă ranchiună față de lume, pentru greșelile pe care aceștia le-au suferit. Ei trăiesc în trecut și caută o răscumpărare care nu va veni. Neștiind să ierte, ei suferă mult timp și greșesc. Sunt impulsivi.

10. Totul este pe umerii lor

Ei se plâng tot timpul, dar fac puțin sau nimic pentru a schimba lucrurile. Ei simt ca o povară faptul că trebuie să îndure totul singuri, trăind cu anxietate și teamă. Au mintea prea plină de griji care îi chinuie.

11. Frica de schimbare

Acest tip de oameni preferă să rămână în dificultate în loc să se confrunte cu o schimbare. Se închid în lumea lor eliminând riscurile și incertitudinile, își pierd stima de sine crezând că sunt în siguranță și se obișnuiesc cu un nivel scăzut de seninătate.

12. Se uită prea mult la televizor și petrec prea mult timp pe rețele sociale

Oamenii nefericiți sunt leneși și știu asta. Ei sunt distrași în fața televizorului, pentru că nu fac ceea ce costă angajamentul. Ei pierd ani de zile ocupându-se cu rețelele de socializare, bârfe, reviste, etc.

13. Se simt autorizați

Când este vorba despre o reușită sau o victorie, aceștia își asumă meritul. Oferă puțin, dar își doresc totul. Sunt egocentrici și își dezamăgesc prietenii, colegii și partenerii prin atitudinile lor. Ei refuză să audă adevărul, pentru că acesta doare prea tare.

My title page contents