Cum te pregătești pentru examene? 13 sfaturi utile

Cum te pregătești pentru examene? Descoperă 13 sfaturi utile! Studiul din obligație este una dintre cele mai plictisitoare activități din viață. Cu toate acestea, în zilele noastre, sistemul educațional ne obligă să studiem cantități uriașe de informații, adesea inutile. Rezultatul? Nu durează nici măcar o oră să le uităm după susținerea examenului.

Dar, cum poți să te pregătești mai bine pentru un examen? De fapt, nu există o formulă magică pentru pregătirea pentru un examen. Dar dacă dorești să-ți ușurezi munca și efortul, citește aceste sfaturi! Acestea vor fi esențiale pentru a studia bine și rapid!

Cum te pregătești pentru examene? Iată 13 sfaturi utile care dau rezultate:

Creează-ți un plan de studiu realist

Chiar dacă nu vei reuși să-l urmezi întocmai, nu contează. Există subiecte care vor fi mai complicate și va dura puțin mai mult să le reții. Dar chiar și așa, este întotdeauna important să-ți stabilești un program, deoarece reprezintă un mod de organizare.

Începe cu subiectele care ți se par cele mai ușoare

Experții cred că este întotdeauna cel mai bine să începi cu cele mai ușoare subiecte pentru tine. Pentru că le vei învăța primele și va fi o modalitate de a te motiva. Dar dacă dorești să începi cu cele dificile, ești liber să o faci. Tu știi ce e mai bine pentru tine și ce se potrivește stilului tău de învățare.

Uită de mesele foarte bogate și grele

Nu-ți îngreuna stomacul pentru că nu vei mai avea starea necesară să te concentrezi pe studiu. Cel mai bine este să mănânci porții mici și de mai multe ori pe zi. De asemenea, este important să incluzi în dieta ta alimente bune atunci când ești în perioada examenelor. Pentru că numai în acest fel vei putea să-ți asiguri vitaminele și mineralele esențiale, astfel încât corpul și creierul să poată lucra împreună și cu rezultate mai bune. Alege întotdeauna pește, fructe și legume.

Odihna este vitală

Chiar dacă ai mult de studiat, odihna este vitală. Înainte de a merge la culcare, fă o baie caldă. Te va ajuta să te relaxezi și să ai un somn bun.

Pauzele dese sunt esențiale

După fiecare oră sau o oră și jumătate de studiu, te poți odihni timp de aproximativ 7 minute.

Alege întotdeauna același loc pentru a studia

Alege pentru studiu o zonă fără prea mult zgomot și bine ventilată. Înainte de a te așeza, adună toate materialele de care ai nevoie pentru studiu. Poți include, de asemenea, un pahar de apă sau ceaiuri din plante. Astfel, vei avea totul la îndemână și vei evita să te întrerupi din învățare.

Găsește-ți metoda de studiu

Găsirea unei metode de studiu este primul pas în pregătirea pentru examene. Practic, înseamnă să-ți planifici studiul și să-ți organizezi zilele în așa fel încât să-ți finalizezi pregătirea la timp; inclusiv repetarea dublă sau triplă a tuturor subiectelor de examen.

Ia notițe

A merge la facultate implică participarea la cursuri și luarea de notițe. Acestea vor fi fundamentale pentru pregătirea pentru examen, deoarece nu numai că îți vor oferi structura generală prin care să aprofundezi subiectul, dar vor reprezenta și testul de trecere în timpul examenului.

Exersează-ți memoria

O idee bună este să-ți exersezi memoria prin jocuri (pe care le poți găsi pe web) dedicate tehnicilor de memorie. Exercițiul consecvent îți poate îmbunătăți capacitatea de a învăța.

Fă rezumate și schițe

Pe măsură ce studiezi, pregătește rezumate mici sau, dacă preferi, chiar schițe. Acestea te vor ajuta să memorezi mai bine conceptele și să revizuiești materia mai repede.

Repetă cu voce tare

Este important, dacă nu crucial, să repeți cu voce tare. Pentru un rezultat mai bun, încearcă să repeți lecția uitându-te în oglindă. Astfel încât, în timpul examenului, să nu fii tentat să privești în stânga sau în dreapta și să arăți încrezător!

Studiază împreună cu colegii

După ce ai citit toată materia pentru prima dată, poate fi util să-ți verifici cunoștințele acumulate împreună cu colegii de facultate. Poți chiar să-ți pui propriile întrebări și să răspunzi la întrebările altora.

Nu lăsa niciodată totul pentru ultima zi

Nu subestima niciodată niciun examen și acordă-ți timp pentru a te pregăti. Dacă te organizezi, poți studia câte puțin în fiecare zi. Astfel, îți vei ușura misiunea din perioada examenelor.

My title page contents