10 sfaturi pentru a studia eficient pentru examene

Află chiar acum 10 sfaturi pentru a studia eficient pentru examene! Ești în sesiune sau te pregătești pentru unele examene dificile pe care le vei avea anul acesta? Timpul te presează și nu știi cum să treci examenele? Descoperă câteva sfaturi pentru a studia pentru examene în mai puțin timp.

În cele ce urmează vei găsi nu numai sfaturi practice pentru pregătirea pentru examene, ci și câteva tehnici excelente de învățare. Acestea te pot ajuta să obții note bune la examene; să faci față stresului examenului; să obții rezultate academice mai bune pe termen lung.

Iată 10 sfaturi pentru a studia eficient pentru examene:

1. Profită la maximum de timpul petrecut la cursuri

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a studia pentru examene este să te concentrezi cât mai mult posibil asupra a ceea ce se predă la curs. Acest lucru îți maximizează timpul de studiu. Încearcă să iei notițe și să asculți activ ceea ce spun profesorii. În plus, discuțiile și activitățile din clasă îți permit să primești feedback imediat de la profesor și de la colegii de clasă.

2. Caută un loc bun pentru a studia

Atmosfera este necesară și foarte importantă pentru procesul de învățare. Dacă nu te poți concentra pe studiu în camera ta sau într-un loc aglomerat din casă, caută o zonă de studiu care să răspundă nevoilor tale. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a studia sunt biblioteca, o cafenea și o sală de clasă goală. Evită locurile prea aglomerate sau zonele prea întunecate! Acestea ar putea să-ți distragă mintea sau să îți scadă starea de spirit.

3. Concentrează-te pe slăbiciunile tale

Dacă nu ai suficient timp să te pregătești pentru studiu, abordarea punctelor slabe ar trebui să fie o prioritate. Poți identifica zonele în care ai nevoie de îmbunătățiri, prin revizuirea documentelor anterioare și a întrebărilor practice. Poți crea un plan de studiu care se concentrează în mod specific pe acele puncte cu lacune pentru a economisi timp și energie.

4. Revizuiește-ți programul

Ca un sfat de ultim moment, îți poți revizui programul. Dar cel mai bine este să-ți revizuiești lecțiile în cantități mici în fiecare zi. Poți parcurge fiecare parte a programului tău urmând tehnicile de pâlnie; de la prezentarea generală la detalii, de la partea semnificativă la partea mai puțin semnificativă; pentru a afla astfel ce are nevoie de mai multă revizuire și ce are nevoie de mai puțin.

5. Vizualizează materialul

Cum poți studia de 10 ori mai repede pentru examene în mai puțin timp? Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a studia pentru examene este să transformi materialele în imagini; sau să încorporezi ajutoare vizuale și culori pentru a face informațiile ușor de reținut și pentru a-ți permite să vezi materialul în ochii minții. Se mai numește învățare vizuală.

6. Planifică un program de studiu

Nu poți să știi cât de mult ai parcurs sau cât de mult a rămas din munca ta, dacă nu urmezi un curriculum specific, obiective de învățare sau o listă de sarcini. Când există prea multe sarcini de făcut într-o perioadă scurtă de timp, poți să te simți copleșit. De aceea, este foarte important să-ți stabilești un program de studiu. Când să înveți mai mult? O mulțime de cercetări implică faptul că cel mai bun moment pentru gândirea critică și abilitățile analitice este de la 14:00 la 17:00.

7. Predarea altora

De fapt, atunci când cineva predă, învață! Aceasta înseamnă că elevii și studenții vor depune mai mult efort în învățarea informațiilor atunci când știu că le vor preda altora. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru studierea examenelor.

8. Pune telefonul deoparte

Evită orice te poate distrage, făcându-te astfel să amâni lucrurile pe care le ai de făcut. Unul dintre obiceiurile proaste de studiu pe care mulți studenți le au este să-și pună telefoanele lângă ei în timp ce învață. Astfel, aceștia își verifică impulsiv notificările, derulează prin rețelele sociale sau se angajează în alte activități care nu au legătură cu studiul. Deci, pentru a le remedia, poți lua în considerare setarea unor perioade specifice de studiu; utilizarea blocantelor de site-uri web sau activarea modului „Nu deranja” poate ajuta la minimizarea distragerilor și la promovarea unei mai bune concentrări.

9. Ascultă muzică bună

Muzica barocă s-a dovedit a fi un sfat excelent pentru succesul la examene; unele liste de redare populare pot include Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach și multe altele. Dacă nu ești un fan al muzicii clasice, alegerea muzicii pe care o iubești poate face învățarea mai distractivă și mai captivantă. Ai grijă, totuși, să selectezi muzică care nu distrage prea mult atenția! Sau care nu este bogată din punct de vedere liric; deoarece îți poate distrage atenția de la ceea ce faci.

10. Dormi și mănâncă bine

Nu în ultimul rând, nu uita să-ți menții mintea și corpul sănătoase și pline de viață; aceasta, deoarece activitatea creierului consumă multă energie. Cele mai bune sfaturi pentru a studia eficient pentru examene sunt somnul suficient, consumul de mese nutritive și consumul suficient de apă.

 

 

 

My title page contents