Manichiură fperfectă ăcută acasă, care durează. Ce trebuie să știi?

Manichiură perfectă făcută acasă, care durează. Ce trebuie să știi? Ce trebuie să iei în calcul atunci când îți faci manichiura singură acasă și îți dorești să te țină cât mai mult? O manichiură făcută în confortul casei tale, dar care să dureze mult timp este un vis comun al doamnelor, dar cum să faci asta?

Ei bine, chiar și o manichiură făcută acasă poate dura! Pentru asta, este nevoie să respecți câțiva pași.

1. Manichiură perfectă făcută acasă, care durează? Să începem cu cuticulele!

Primul pas pentru a avea o manichiură de lungă durată este, desigur, eliminarea ojei vechi. Odată ce ai curățat unghiile, poți trece la cuticule.

Cuticulele sunt straturile de piele moartă  sub care se formează matricea unghiei. De cele mai multe ori, acestea sunt îngrijite incorect, deși ele au un rol important pentru sănătatea degetelor și estetica manichiurii.

Acest strat extern dur, acelular, numit si eponichium, protejează unghiile de bacterii. Astfel că, îndepărtarea lor totală poate duce la dezvoltarea unor infecții. Din fericire, există moduri prin care poți menține cuticulele în formă, printr-o cosmetizare foarte atentă.

Mai întâi este nevoie să le înmoi. Pentru aceasta, scufundându-ți pe rând fiecare mână, timp de câteva minute, într-un vas cu apă caldă, După acest timp, poți împinge cuticulele spre matrice și apoi tai cu atenție excesul.

2. Hidratarea și tăierea unghiilor

După ce ai îndepărtat cuticulele cu tăietorul de cuticule corespunzător, e momentul să-ți ungi mâinile cu o cremă hidratantă, fără a uita, desigur, să-ți hidratezi și unghiile!

Lasă crema să acționeze timp de aproximativ zece minute sau, dacă e posibil, toată noaptea! După ce ai parcurs această etapă e momentul să-ți tăi unghiile. Nu aștepta până când sunt foarte lungi pentru a face acest lucru.

3. Forma unghiilor

Dacă ai unghiile foarte lungi, le poți tăia în forma dorită folosind forfecuța specială. Pentru o manichiură ca la salon, este nevoie să iei mai întâi din lungimea unghiei, după care să o scurtezi pe lățime. Forma unghiilor poate fi dată și ghidându-te după anatomia degetelor. Astfel, în timp ce degetele lungi sunt avantajate de unghiile pătrate, degetele și mâinile mici vor arăta foarte bine cu o formă ovală sau ascuțită a unghiilor.

4. Pilirea unghiilor

Pentru pilirea unghiilor este important să alegi o pilă potrivită și de bună calitate. În plus, ține cont că spre deosebire de unghiile false, cele naturale trebuie pilite cu o pilă fină. Ideale și recomandate sunt cele din safir sau din sticlă, foarte rezistente.

Pentru a aplica o tehnică de pilire corectă, e nevoie să începi întotdeauna de la unul dintre capetele unghiei către centrul ei și să pilești într-o singură direcție. De asemenea, între unghie și pilă trebuie să existe un unghi de 45 de grade, pentru a preveni exfolierea.
Pentru a obține o finisare perfectă, folosește buffer-ul pe suprafața patului unghial.

5. Cum să aplici lac de unghii și strat superior permanent

Pentru a obține un rezultat de durată, aplică întotdeauna două straturi de lac de unghii, ușor. Între aplicări, așteaptă aproximativ 3 minute, astfel încât lacul/oja să se usuce bine! Nu folosi lacuri vechi sau uscate, sunt prea dificil de aplicat!

Odată ce ai terminat de aplicat cele două straturi și s-a uscat bine lacul de unghii, continuă cu stratul superior permanent. Ai nevoie de un Top Coat pentru un finish delicat și de durată. Utilizarea acestuia este foarte importantă pentru durata manichiurii. Este suficient să aplici un singur strat pe toate unghiile pentru a obține strălucirea de final.

My title page contents