5 trucuri de frumusețe cu aloe vera

Hai să descoperim împreună 5 trucuri de frumusețe cu aloe vera! Aloe barbadensis, cunoscută comercial ca Aloe Vera, este o plantă caracterizată prin frunze cărnoase și suculente. Acum 2000 de ani, oamenii de știință greci considerau Aloe Vera un panaceu universal, în timp ce egiptenii au redenumit-o „planta nemuririi”.

În prezent, această minunată plantă este folosită cu succes și în dermatologie. În acest scop, se folosește așa-numitul gel de aloe, care este extras din pulpa frunzelor. De altfel, gelul din planta de aloe vera este un aliat puternic în multe domenii ale sănătății și frumuseții. Această substanță gelatinoasă și transparentă are proprietăți antiinflamatorii, cicatrizante, emoliente și calmante. Este un produs natural cu mari proprietăți antibacteriene, hidratante, regeneratoare și reînnoitoare. Acest lucru face din aloe vera un produs perfect de utilizat în multe aspecte ale frumuseții, atât intern, cât și extern.

Fiind un produs foarte hidratant, este perfect de utilizat pe piele și păr. Pe de altă parte, aloe vera este o plantă ușor de întreținut, foarte vizibilă și decorativă.

Gelul de aloe aplicat pe piele are următoarele efecte:

  • reduce inflamația, de exemplu în cazul peelingurilor chimice, terapiei cu laser, micilor abraziuni sau roșeață rezultată din tatuaje, bărbierit și tratamente de înfrumusețare;
  • calmează erupțiile cutanate, dermatita, arsurile, mușcăturile de insecte;
  • facilitează vindecarea rănilor și arsurilor;
  • stimulează sinteza colagenului și reduce ridurile;
  • crește hidratarea;

În plus, numeroase studii au demonstrat efectele pozitive ale aloe vera în tratamentul rănilor, psoriazisului, ulcerelor bucale, herpesului, escarelor și arsurilor.

Iată 5 trucuri de frumusețe cu aloe vera:

1. Pentru a curăța pielea

Una dintre proprietățile pe care le are aloe vera este efectul său astringent. Acesta este perfect pentru curățarea în profunzime a pielii feței. Gelul de aloe îndepărtează murdăria de pe piele spre straturile mai profunde, ajutând la menținerea pielii fără impurități. Pe de altă parte, efectul astringent ajută la controlul excesului de sebum și, odată cu acesta, reduce porii pielii. Un aliat perfect și ieftin pentru a avea pielea perfect curată în fiecare dimineață.

2. Hidratare profundă

Pe lângă faptul că hidratează rapid pielea, gelul de aloe vera este un produs care ajută la întărirea pielii. Deci, acesta este un remediu perfect atunci când ai pielea foarte uscată sau după ce ai stat la soare. Încearcă această mască atunci când ai nevoie de hidratare profundă: amesteca 2 linguri de aloe cu o lingură de miere, un strop de lapte și o bucată de castravete. Curăță totul bine și aplică preparatul pe față sub formă de mască.

3. Buze uscate sau deshidratate

Odata cu venirea frigului si schimbarea anotimpului, buzele devin mai uscate si deshidratate. Ba chiar ajung să se crape, ducând la răni care pot fi foarte dureroase. Când începi să observi că ai buzele uscate, taie o bucată din aloe vera, îndepărtează pulpa și aplic-o direct pe buze cu degetele foarte curate. Vei observa imediat o mare diferență.

4. Ai părul gras?

În ceea ce privește părul, aloe vera ajută la tratarea unor afecțiuni precum excesul de sebum sau de mătreață. Zdrobește două frunze de aloe vera, colectează gelul și aplică-l pe scalpul umed, apoi masează puțin zona. Clătește cu apă caldă și spală-ți părul în mod normal. Acest truc este valabil pentru tratarea părului foarte gras și, de asemenea, pentru problemele cu mătreața.

5. Îmbunătățește vizibil vergeturile

Vergeturile sunt foarte greu de îndepărtat, chiar și cu cele mai scumpe și luxoase tratamente. Totuși, este posibil să îmbunătățești starea vizuală a vergeturilor. Și pentru aceasta, aloe vera este un produs foarte valoros și eficient. Una dintre proprietățile sale este de a regenera țesuturile pielii, de a oferi fermitate și de a îmbunătăți elasticitatea. Prin urmare, folosind aloe vera ca produs cosmetic peste zona vergeturilor, poți îmbunătăți vizual starea pielii.

Toate aceste trucuri cu aloe vera sunt total sigure și pot fi aplicate în orice caz. Aloe vera este un produs ușor de păstrat acasă, total natural, ieftin și perfect de inclus în multe trucuri de frumusețe.

My title page contents