MASCĂ DE FAȚĂ CU ALOE VERA. UN INGREDIENT NATURAL, IEFTIN ȘI BUN

Îți poți prepara chiar tu o mască de față cu aloe vera. Natura ne oferă tot ce avem nevoie pentru a avea grijă de noi înșine. Unul dintre cele mai eficiente și economice ingrediente naturale pentru tratarea unei game largi de probleme ale pielii este  aloe vera.

 

Cel mai mare avantaj al său este că este potrivită pentru toate tipurile de piele. Aloe vera are proprietăți antibacteriene, anti-îmbătrânire și antiinflamatoare, precum și proprietăți hidratante.

Cum să scoți gelul din planta de aloe

Primul pas este să tăi una sau două frunze de aloe direct din plantă și să elimini marginile sfărâmate. Apoi tai frunza în două și îndepărtezi ușor gelul translucid care se află în interior. Pui pulpa de gel într-un mixer și mixezi. Cu acest gel prepari câteva măști, cărora le adaugi ingrediente simple, pe care le găsești chiar în bucătăria ta.

1. Mască de față cu aloe vera anti-acnee

Ingrediente:

2 linguri de miere

1 lingură de turmeric

2 linguri de gel de aloe vera

Pregătire: Amesteci mierea cu turmericul până obții o loțiune omogenă și apoi adaugi gelul de aloe vera. Aplici masca pe față și gât și o clătești după 20 de minute. Repeți tratamentul de două ori pe săptămână, pentru a reduce acneea și imperfecțiunile ușoare ale pielii.

2. Mască de față cu aloe vera, hidratantă

Ingrediente:

2 linguri de gel de aloe vera

1 banană coaptă

3 linguri de ulei de migdale

Pregătire: Zdrobești banana cu o furculiță până când obții o pastă. Adaugi uleiul de migdale și gelul de aloe vera și amesteci bine compoziția. Aplici pe față și gât și ții masca aproximativ 30 de minute. O îndepărtezi apoi prin frecare ușoară și clătești fața cu apă caldă.

3. Mască de față cu aloe vera, anti-îmbătrânire

Ingrediente:

1 ou

2 linguri de gel de aloe vera

Pregătire: Spargi oul și-l pui într-un bol. Adaugi gelul de aloe vera și agiți până obții un amestec moale. Aplici masca pe față și gât și o lași până se usucă, circa 15-20 de minute. Înmoi o dischetă de bumbac în apă caldă și îndepărtezi masca de pe față.

4. Mască de față cu aloe vera, pentru iluminare

Ingrediente: 

2 linguri de gel de aloe vera

1 lingură de suc de lămâie

Pregătire: Amesteci gelul de aloe vera și sucul de lămâie și întinzi amestecul pe față. Lași să acționeze 20-30 minute și apoi clătești fața. Poți păstra masca la frigider timp de o săptămână și să continui să o folosești. Dacă aplici această mască în fiecare zi, timp de o lună, vei observa că ai o piele mai strălucitoare și lipsită de imperfecțiuni.

 

Reține!

Toate aceste măști trebuie aplicate pe fața perfect curată și fără machiaj, astfel încât nutrienții să pătrundă mai bine în epidermă.

Pentru un rezultat și mai eficient, efectuează tratamentele imediat după ce ai făcut un duș, când porii sunt dilatați de la căldură și, prin urmare, mai receptivi.

My title page contents