Metode naturale de combatere a transpirației. Cum să-ți creezi propriul deodorant? Mirosul de transpirație, mai ales vara, este ceva foarte neplăcut. Mai ales când transpiri foarte tare și nu funcționează mai nimic. Deodorantele nu funcționează întotdeauna, iar efectele lor asupra sănătății și pielii pot fi problematice. Dacă preferi produsele naturale, poți renunța temporar la deodorantul din comerț, deoarece acesta poate avea efecte negative asupra sănătății. Încearcă o alternativă naturală pentru o protecție mai blândă și eficientă!
În comerț există tot felul de deodorante, solide sau lichide, însă nu toate sunt tolerate de piele, mai ales în cazul celei sensibile și predispusă la alergii.
Ce efecte negative pot avea deodorantele din comerț?
Majoritatea deodorantelor tradiționale conțin aluminiu sau derivați ai acestuia, folosiți ca antiperspiranți. Totuși, transpirația este un proces natural prin care corpul elimină toxinele, așa că nu vrem să oprim acest mecanism, ci doar să reducem mirosul neplăcut.
În plus, unele studii au arătat o legătură între aluminiu și boala Alzheimer, așa că trebuie să căutăm un deodorant eficient, care să fie blând cu pielea și să nu fie dăunător organismului.
Metode naturale de combatere a transpirației. Cum să pregătești acasă propriul tău deodorant magic?
Ingredientele de care ai nevoie:
5 linguri de ulei de cocos crud
1/3 cană bicarbonat de sodiu
16 picături de ulei de arbore de ceai (sau ulei de lavandă sau orice alt ulei în funcție de preferințe)
1/2 1 cană amidon de porumb (opțional)
5 linguri de apă de trandafiri (opțional)
Metoda de preparare:
Amesteci mai întâi amidonul de porumb și bicarbonatul de sodiu.
Apoi amesteci bine uleiul de cocos cu uleiul de arbore de ceai și apa de trandafiri.
La final amesteci toate ingredientele anterioare și le pui într-un castron potrivit.
După ce ai omogenizat bine amestecul îl pui într-o sticlă de deodorant/parfum tradițional. Astfel îți va fi mai ușor să-l folosești zilnic sau după fiecare duș. De exemplu, poți pune acest solvent în baie sau frigider (dar îngheață, așa că cel mai bine este să-l folosești direct cu mâna sau cu un instrument).
Care este secretul prin care să distingi acest agent de îndepărtare de altele?
Are ulei de arbore de ceai și caracteristici medicale, deoarece este un antibacterian, antiviral și antifungic.
Uleiul de cocos este un antibacterian natural, care poate provoca un miros neplăcut de transpirație. De asemenea, uleiul de cocos hidratează și calmează pielea, acționând ca un strat de protecție împotriva eventualelor infecții sau crăpături.
Una dintre cele mai importante proprietăți ale bicarbonatului de sodiu este efectul său antibacterian. Totuși, unii experți recomandă utilizarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu dacă pielea este iritată sau sensibilă la acest ingredient.
În cele din urmă, îți recomand să încerci acest deodorant cu ingredientele sale de bază, deoarece este extrem de eficient și te va proteja de multe situații jenante cauzate de mirosul neplăcut al transpirației.
Pentru a combate mirosul de transpirație, în special vara, poți încerca și câteva soluții eficiente:
Igiena riguroasă – Spală-te zilnic cu un săpun antibacterian pentru a elimina bacteriile care cauzează mirosul neplăcut.
Antiperspirante naturale – Oțetul de mere sau sucul de lămâie aplicate pe piele pot ajuta la neutralizarea mirosului neplăcut al transpirației.
Pudră de talc – Ajută la absorbția transpirației și menține pielea uscată.
Infuzii din plante – Ceaiul de salvie sau rozmarin poate reduce transpirația excesivă.
Haine din materiale naturale – Alege bumbacul sau inul pentru a permite pielii să respire.
Dietă echilibrată – Evită alimentele picante și cafeaua, care pot intensifica mirosul transpirației.
Și dincolo de toate, dacă problema persistă, poate fi util să consulți un medic pentru soluții personalizate.