Beneficiile băilor sărate

Care sunt beneficiile băilor sărate, tu știi? De mii de ani, băile de sare sunt recunoscute ca terapii foarte apreciate. Hippocrate (460-370 î.Hr.) a descoperit pentru prima dată calitățile terapeutice ale băii cu apă de mare și cu sare atunci când a văzut efectele lor vindecătoare asupra mâinilor rănite de pescar – înlăturarea infecției și a durerii.

 

Hidratant de magneziu

Magneziul din sarea de la Marea Moartă hidratează pielea. Cercetătorii elvețieni au expus voluntari cu piele uscată atopică la băi de sare de la Marea Moartă, timp de șase săptămâni. Baia de sare îmbunătățește semnificativ hidratarea pielii, textura pielii și tonusul acesteia. Cercetătorii au concluzionat că magneziul din sare a fost responsabil de toate acestea, deoarece substanța chimică este cunoscută pentru puterea de a lega apa pe piele, pentru a promova creșterea celulelor pielii și pentru a îmbunătăți permeabilitatea pielii.

Efect analgezic

Băile de sare din Marea Moartă pot oferi o ameliorare a durerii, care poate dura câteva săptămâni după sesiunea terapeutică. Cercetătorii israelieni au tratat persoane diagnosticate cu poliartrită reumatoidă cu băi încălzite, tratate cu săruri din Marea Moartă, timp de 20 de minute pe zi. După două săptămâni, participanții la studiu au prezentat o mobilitate crescută și o durere semnificativ mai scăzută, cu rezultate pozitive pe o durată de până la o lună după încheierea studiului.

Beneficiile băilor sărate

Băile sărate au  fost lăudate nu numai pentru calitățile lor relaxante, ci și pentru bunăstarea fizică și mentală pe care o oferă. Băile trebuie să fie la temperatura potrivită pentru a fi benefice. Băile prea calde pot face ca o persoană să se simtă obosită, deshidratată și amețită. Ceea ce punem în baie este la fel de important. Datorită apei calde, pielea se dilată, ceea ce permite o absorbție mai ușoară a substanțelor chimice în piele și în organele noastre. Băile de sare se fac doar la recomandarea și indicația medicului. În plus, este nevoie de un întreg consult, pentru a nu exista contraindicații.

Beneficiile adăugării de sare în baie

·         Ameliorator de stres;

·         Calmează și relaxează mușchii bolnavi;

·         Îmbunătățește circulația;

·         Ajută la absorbția nutrienților;

·         Ameliorează durerile de cap;

·         Ajută la accelerarea vindecării rănilor;

·         Ajută copiii cu malabsorbție;

·         Ajută la un somn mai bun;

·         Ajută la ameliorarea durerilor articulare;

·         Excelent pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemă, psoriazis și acnee.

 

 

 

My title page contents