Apar prunele in piete. Merele sunt deja acolo si la fel nucile. Si atunci, ce-ar fi sa te bucuri de o reteta buna si savuroasa de la Arome de Poveste. Uite si aici.
Ingrediente
- 330 gr mere curatate, taiate bucati
- 330 gr prune fara samburi, taiate in 4
- 15 gr zeama lamaie
- 20 gr faina tapioca
- 25 gr zahar cocos
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1/8 lingurita nucsoara
Crusta:
- 100 gr nuca romaneasca tocata
- 40 gr faina ovaz
- 50 gr zahar cocos
- 40 gr ulei cocos
MOD DE PREPARARE:
- Speli merele.
- Le cureti de coaja si de cotor si le tai in bucati de 2 cm.
- Speli prunele si le tai in patru ( le scoti si samburii desigur)
- Pui intr-un castron merele si prunele taiate, adaugi zeama de lamaie, faina de tapioca, zaharul de cocos, scortisoara, nucsoara si amesteci.
- Daca nu avi faina de tapioca, poti rasni perle de tapioca pentru a obtine faina.
- Lasi compozitia sa se odihneasca si te ocupi de crusta.
- Ca sa ai o crusta fina, toci nuca grosier.
- Pui nuca tocata intr-un castron, adaugi faina de ovaz, zaharul, uleiul de cocos si amesteci.
- Daca nu ai faina de ovaz, poti folosi chiar fulgi de ovaz.
- Imparti compozitia cu prune si mere in castroane mai mici si pui deasupra compozitia facuta pentru crusta.
- Pui vasele la cuptorul incins si lasi pentru 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
Enjoy!
Gasesti mai multe bunatati pe aromedepoveste.ro