Prune, mere si nuci pentru un crumble yammy

Apar prunele in piete. Merele sunt deja acolo si la fel nucile. Si atunci, ce-ar fi sa te bucuri de o reteta buna si savuroasa de la Arome de Poveste. Uite si aici.

 

Ingrediente

  • 330 gr mere curatate, taiate bucati
  • 330 gr prune fara samburi, taiate in 4
  • 15 gr zeama lamaie
  • 20 gr faina tapioca
  • 25 gr zahar cocos
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1/8 lingurita nucsoara

Crusta:

  • 100 gr nuca romaneasca tocata
  • 40 gr faina ovaz
  • 50 gr zahar cocos
  • 40 gr ulei cocos

MOD DE PREPARARE:

  1. Speli merele.
  2. Le cureti de coaja si de cotor si le tai in bucati de 2 cm.
  3. Speli prunele si le tai in patru ( le scoti si samburii desigur)
  4. Pui intr-un castron merele si prunele taiate, adaugi zeama de lamaie, faina de tapioca, zaharul de cocos, scortisoara, nucsoara si amesteci.
  5. Daca nu avi faina de tapioca, poti rasni perle de tapioca pentru a obtine faina.
  6. Lasi compozitia sa se odihneasca si te ocupi de crusta.
  7. Ca sa ai o crusta fina, toci nuca grosier.
  8. Pui nuca tocata intr-un castron, adaugi faina de ovaz, zaharul, uleiul de cocos si amesteci.
  9. Daca nu ai faina de ovaz, poti folosi chiar fulgi de ovaz.
  10. Imparti compozitia cu prune si mere in castroane mai mici si pui deasupra compozitia facuta pentru crusta.
  11. Pui vasele la cuptorul incins si lasi pentru 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.

Enjoy!

Gasesti mai multe bunatati pe aromedepoveste.ro

Arome de poveste-sigla

 

 

 

My title page contents