Să descoperim câteva tratamente pentru păr în sezonul rece. Iarna este una dintre cele mai dăunătoare perioade pentru părul tău. Frigul de afară și încălzirea artificială din interior îți pot usca părul. Acesta își poate pierde strălucirea, volumul și poate deveni fragil.
Cu toate acestea, având grijă de păr într-un mod potrivit, poți preveni acest inconvenient. Iată cum:
Metoda 1 – Spălarea părului
1. Spală-ți părul mai rar
Lasă uleiurile naturale ale părului intacte pentru o mai bună sănătate a părului. Nu exagera cu șamponul! Dacă scalpul tinde să fie foarte uleios și are nevoie de spălări mai dese, concentrează-te pe scalp și rădăcini și lasă restul părului în pace. Evită clătirea excesivă, care va îndepărta și mai mult uleiurile naturale ale părului.
Încearcă să folosești un șampon ușor care nu conține alcool. De asemenea, evită produsele din silicon sau derivatele sale, care pot fi identificate prin sufixul „-con” de pe lista ingredientelor. Aceste substanțe chimice vor face părul mai uscat. De asemenea, ai grijă că eviți șampoanele care conțin sulfat, care îți vor lăsa părul fără luciu.
2. Folosește întotdeauna balsam
Investește în formule mai intense pentru îngrijirea părului în lunile de iarnă. Înainte de a-ți uda părul, aplică puțin balsam înainte de spălare. Apoi repetă procedeul după ce ai terminat de spălat părul, și folosește o formulă care să-i asigure acestuia hidratarea. Dacă părul tinde să se usuce foarte repede în general, aplică balsam și între șamponări, nu doar la final.
3. Fără apă fierbinte
Deși un duș fierbinte pe vreme rece e raiul pe pământ, pentru păr e posibil să fie iadul. Apa trebuie să fie călduță, nu fierbinte. Când clătești părul, încearcă să folosești apă mai rece pe lungime, iar pe scalp, atât cât să-ți fie bine și să nu răcești. Apa rece sigilează cuticulele părului și previne pierderea uleiurilor naturale ale acestuia.
Tratamente pentru păr în sezonul rece. Metoda 2 – Hrănirea părului
1. Hidratează-ți părul peste noapte
Înainte de a merge la somn, pulverizează părul cu un strat subțire de ulei de vitamina E. Folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-ți pieptăna părul. Părul își va restabili umiditatea în timp ce dormi.
2. Folosește tratamente pentru păr
Pe lângă balsamul pe care îl folosești la duș, aplică părului un tratament profund o dată pe săptămână. Folosește un produs cu o mulțime de antioxidanți. Pentru a evita substanțele chimice și/sau a economisi bani, folosește următoarea rețetă de casă:
Amestecă 1 gălbenuș de ou cu 5 linguri de ulei de nucă de cocos și apoi adaugă o jumătate de avocado. Mixezi compoziția până devine uniformă.
Aplică amestecul pe scalp, lăsă-l să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătește părul cu apă rece.
3. Periază-ți părul ușor
Evită periajul excesiv sau periajul prea puternic, deoarece părul este mai uscat, fragil și se deteriorează mai ușor. Folosește o perie sau un pieptene cu dinți largi. Piaptănă părul ușor. Fă acest lucru de două ori pe zi pentru a nu se încurca. În caz contrar, nu peria părul prea des.
4. Taie vârfurile în mod regulat
Pentru a-ți menține lungimea părului, taie o jumătate de centimetru în fiecare lună pe timp de iarnă, pentru a scăpa de vârfurile despicate. Dacă, în schimb, încerci să-ți lași părul să crească, fă acest lucru la fiecare două luni.
5. Îmbunătățește-ți dieta
Menține părul hidratat, consumând zilnic 8 pahare de apă. Include grăsimi sănătoase în dieta ta, pentru a ajuta la fortifierea firului de păr. Echilibrează-ți dieta cu proteine slabe, fructe și legume bogate în zinc și vitamina A. Include în dieta ta:
Grăsimi: ulei de măsline, nuci, semințe, avocado;
Zinc: carne de porc, peşte, curcan, boabe de soia;
Vitamina A: mere, mango, banane.
6. Uscare caldă și directă mai rar
Folosește mai rar uscătorul sau alte aparate pentru coafat. Permite-i părului să se usuce natural sau tamponează-l ușor cu un prosop pentru a accelera procesul de uscare. Când trebuie să-l usuci cu uscătorul, ține-l la distanță de păr.