Care sunt cele 10 lucruri de neacceptat într-o relație? În următoarele rânduri vom cuprinde toate aspectele unei iubiri toxice, care nu ar trebui tolerate niciodată într-o relație.
Dragostea este una dintre forțele motrice din viața noastră, iar din acest motiv suntem adesea dispuși să suportăm orice pentru ca relația noastră să dureze. Și, mai ales, să încercăm să nu-i pierdem pe cei pe care îi iubim! De fapt, nu există relație mai importantă decât cea pe care o femeie o are cu ea însăși.
Și astfel, există, de asemenea, limite reale pentru ceea ce poate fi acceptat într-un cuplu și ceea ce nu ar trebui să fie permis niciodată; pentru a nu cădea într-o iubire toxică, potențial capabilă să ne distrugă viața și să ne fure bucuria și seninătatea.
Iată 10 lucruri de neacceptat într-o relație! 10 comportamente de neiertat în dragoste, care nu trebuie acceptate în niciun caz:
A spune minciuni
Un partener care minte distruge relația din interior în două moduri. În primul rând, pentru că nu îți permite să-l cunoști în profunzime, mințindu-te mereu, dar și mai ales pe sine. Și astfel, necunoscându-ne partenerul, îl vom evalua greșit. Și în al doilea rând, minciunile subminează profund încrederea, ceea ce în iubire înseamnă totul. Îndoiala constantă a sincerității celeilalte jumătăți ne va determina să ne protejăm din ce în ce mai mult. Iar sentimentul de iubire și încredere va dispărea treptat.
Trădare
Când ai un partener care te înșală, și de această dată este în regulă să pui capăt relației. Să cauți în altă parte o relație care să corespundă cu adevărat cu ceea ce ești și cu ceea ce ai nevoie.
Atitudinea de control
A iubi înseamnă înainte de toate a primi, a accepta. A învăța să accepți cealaltă persoană pentru cine este și pentru ceea ce simte este fundamental. Comportamentul de control, în care partenerul îți spune cu cine să te întâlnești, cum să te îmbraci și ce să faci, este absolut dăunător stimei de sine.
Atitudine violentă
Verbal și din ce în ce mai des fizic, multe femei trăiesc într-o relație abuzivă. Un partener care jignește și insultă sau chiar bate trebuie părăsit imediat. Deoarece mulți bărbați abuzivi sunt, de asemenea, manipulatori pricepuți, adesea durează mult timp pentru ca femeile să părăsească un partener abuziv. Din frică, desigur, dar și din lipsă de independență.
Atitudine umilitoare
Uneori, umilința din partea partenerului tău poate veni deghizată în sfaturi. „Vai, dar cât mănânci! De ce nu faci sport, de ce nu ții dietă?” Atunci când, în loc să aprecieze punctele forte, un partener se concentrează asupra defectelor tale, fără a pierde niciodată ocazia de a le evidenția, atunci merită să fie lăsat în pace, cu ego-ul său.
Comportament înjositor
Partenerul care nu se concentrează niciodată pe punctele forte și punctele slabe, va avea întotdeauna tendința de a înjosi; prin urmare, nu va fi niciodată generos cu complimentele. În acest context, este important să ne amintim că o relație este doar cireașa de pe tort, în timp ce tortul este reprezentat de întreaga noastră viață. Prin urmare, ia măsuri la timp și schimbă ce poți încă schimba.
A nu-ți cere scuze
Există relații în care unul dintre cei doi parteneri are un caracter mai mândru și mai puțin conciliant. Cu toate acestea, a nu-ți cere niciodată scuze, chiar și atunci când ești conștient că nu ai dreptate, este un comportament toxic în orice relație. A-ți cere scuze pentru greșelile tale, dimpotrivă, înseamnă a fi deschis la schimbare și la creșterea individuală și a cuplului.
Gelozia și egoismul
Dacă partenerul, care ar trebui să fie primul nostru susținător și fan, nu vrea tot ce este mai bun și dorește doar atenție și îngrijire pentru el însuși, în detrimentul bunăstării noastre, al sănătății noastre mintale și al fericirii noastre… e cazul să iei măsuri!
Viziunea șovinistă masculină
Dacă în vremurile actuale, femeia este încă concepută doar ca o gospodină, soție și mamă… ceva nu este în regulă. Desigur, suntem cu toții liberi să ne trăim viața ca soții, mame și gospodine, dar numai dacă alegem. Orice dorință trebuie împărtășită și primită; inclusiv aceea de a face carieră în sectoarele cele mai variate.
Lipsa cooperării
Dacă în momentele dificile partenerul se dovedește a nu fi nici susținător, nici cooperant, dacă nu ne susține în momentele dificile și nu ne ajută moral sau concret… Care este scopul continuării relației?
La toate aceste 10 comportamente, mai există vreun alt comportament nesănătos care crezi că ar trebui eliminat?