Exerciții pentru creșterea stimei de sine. Îmbunătățirea vieții

Există exerciții pentru creșterea stimei de sine? Îmbunătățirea stimei de sine este un lucru posibil. Mulți își pierd încrederea în sine și cred că nu merită o a doua șansă. Fiecare moment al vieții noastre poate reprezenta o schimbare.

 

Dacă stima de sine este cheia adevăratului succes, atunci trebuie să ne îngrijim de aceasta. Ceea ce contează cu adevărat este gândirea noastră, viziunea pe care o avem despre noi înșine, să ne concentrăm pe acest lucru și să câștigăm toate luptele pe care le ducem.

 

Exerciții pentru creșterea stimei de sine. Iată 2 exerciții practice pentru creșterea stimei de sine:

1. Exercitarea calităților

Fiecare dintre noi are calități care îl fac unic, special, inconfundabil. În relațiile interpersonale ni se cere să le avem în fiecare zi, de exemplu la serviciu, la școală și chiar la supermarket.

Scrie pentru a-ți îmbunătăți stima de sine: Ia o foaie de hârtie și scrie, pe rând, toate calitățile pe care crezi că le ai;

Nu te grăbi! La început s-ar putea să te blochezi. Nu fii modestă, pentru a-ți îmbunătăți stima de sine trebuie să scoți tot ceea ce este mai bun în tine. Să cauți în profunzimea personalității tale. Să descoperi acele calități pe care poate le consideri comune, aproape un obicei, dar care de fapt fac adevărata diferență între tine și ceilalți;

Gândește-te la certurile pe care le-ai avut cu o prietenă la un moment dat, la criticile primite și încearcă să le evaluezi;

Amintește-ți: răbdarea și smerenia pe care le pui în această analiză a personalității tale, te vor ajuta deja să-ți îmbunătățești stima de sine!

După ce ai terminat de scris, stai în fața oglinzii. Privește-te în ochi și repetă tot ce ai scris, cuvânt cu cuvânt. Spune că iubești fiecare calitate a ta.

2. Exerciții pentru creșterea stimei de sine. Exercitarea confruntării directe cu temerile tale

Cei care suferă de stimă de sine scăzută sunt întotdeauna înconjurați de o aură de negativitate absolută. Fiecare mică îndoială sau incertitudine se transformă într-o adevărată teamă. Pentru a îmbunătăți stima de sine este în primul rând necesar să te confrunți cu propriile fantome. Totul poate fi depășit.

Ca și în exercițiul anterior, și în acest caz ai nevoie de pix și hârtie. Gândește-te la cele mai mari temeri ale tale! Obiective mici și mari pe care încerci să ți le stabilești în fiecare zi, dar pe care te temi că nu le vei putea realiza pe deplin;

Scrie-le, rând cu rând, și când ai terminat, îndoaie hârtia pe jumătate și las-o pe masă. Acest exercițiu necesită și un timp de „dospit”, pe care specialiștii îl definesc ca fiind meditație;

După ce-ai scris toate temerile pe o foaie, ai nevoie de timp pentru a reflecta, pentru a te recupera după toate cele pe care le-ai înșirat pe o foaie, negru pe alb;

După trecerea timpului necesar, care poate fi o jumătate de oră sau o jumătate de zi, revino la foaia ta;

Pornește de la prima linie, de la prima îndoială care te bântuie;

Încearcă să răspunzi la întrebarea pe care ai pus-o anterior, pentru a cita toate motivațiile posibile care te pot duce la succes. Deoarece crezi în tine însăți!

Dacă vei reuși să-ți îmbunătățești respectul de sine, să analizezi problema, s-o evaluezi ei în toate fațetele sale, să propui soluții noi pentru rezolvarea acesteia, acesta va fi un prim pas în obiectivul propus pentru îmbunătățirea stimei de sine.

Este un exercițiu care trebuie repetat periodic. Ori de câte ori apare o nouă problemă. Pe măsură ce faci progrese, acest exercițiu va deveni un mod analitic și pozitiv de a rezolva problemele și de a-ți recâștiga respectul de sine .

My title page contents