Trucuri pentru stăpânirea emoțiilor. 5 strategii simple de gestionare a emoțiilor

Există trucuri pentru stăpânirea emoțiilor? Furia, dezamăgirea și resentimentele nu pot fi șterse. Dar poți evada din mijlocul lor. Emoțiile sunt o parte vitală a vieții noastre de zi cu zi. Trăim cu ele și avem nevoie de ele.

Studiul emoțiilor nu este o știință exactă. Psihologii încă dezbat legătura corp-minte în reactivitatea emoțională și sunt chiar nesiguri dacă emoțiile sunt cauza sau rezultatul modului în care construim lumea.

Gestionarea emoțiilor este principiul bunăstării psihologice care ne îmbunătățește sănătatea și calitatea vieții. Cu toate acestea, știm că este dificil să controlăm tot ceea ce ni se întâmplă în fiecare zi. Oamenii nu sunt imuni la neplăceri, stres și presiuni din mediul înconjurător. Și atunci, poate ar fi bine să încercăm să gestionăm emoțiile pe care le trăim.

Trucuri pentru stăpânirea emoțiilor. 5 strategii simple de gestionare a emoțiilor

Iată câteva idei asupra cărora trebuie să reflectăm pentru a putea gestiona emoțiile:

1. Ai grijă de tine!

Înțelegerea punctului de vedere, a nevoilor și a universurilor celorlalți este fundamentală pentru a promova un respect adecvat și o bună coexistență.

Cu toate acestea, persoanele care suferă de stres și care acumulează prea multă tensiune în fiecare zi, uită un lucru foarte important: trebuie să se autoanalizeze, pentru a-și aminti care sunt nevoile lor. De multe ori acordăm prioritate nevoilor altora și încercăm să respectăm ceea ce vor alții: șeful, copiii, partenerul, părinții. Încercăm să îi mulțumim pe ceilalți și să nu-i contrazicem într-o asemenea măsură încât uităm de noi înșine.

dar nu uita: Învață să acorzi importanță nevoilor tale, să dai un nume la ceea ce simți și să conștientizezi lumea ta emoțională. Mai întâi trebuie să avem grijă de noi, ca să putem avea apoi grijă de alții.

2. Nu-ți reprima emoțiile, ci canalizează-le

Suntem obișnuiți să ne reprimăm emoțiile. Dacă suntem supărați pe cineva, alegem să tăcem pentru a nu înrăutăți situația. Dacă nu suntem de acord cu ceva sau cineva, nu trebuie să ne prefacem sau să ne ascundem, de teamă să nu pierdem controlul.

Experiența tuturor acestor emoții înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, corpul va somatiza toate aceste realități prin dureri de cap, indigestie, dureri musculare, greață și chiar anumite alergii.

Zilnic trebuie să încercăm să punem în practică următoarele strategii de management emoțional:

  • Emoțiile nu trebuie reprimate, ci canalizate (furia se estompează atunci când mergi, desenezi, dansezi, înoți, alergi sau vorbești cu cineva);
  • Cuvintele nu trebuie ascunse, ele se comunică cu respect și asertivitate;
  • Ceea ce ne deranjează trebuie exprimat cu voce tare și trebuie stabilite limite pentru a ne proteja.

3. Creează-ți propriul „colț mental” de pace și singurătate

Stabilește limite adecvate în ceea ce privește stresul și presiunea mediului înconjurător. O minte puternică înseamnă o abordare care te poate ajuta să te deconectezi din când în când de ceea ce te înconjoară, pentru a intra în contact cu tine însuți.

În viața ta de zi cu zi ai nevoie de un „colț mental solitar”. Este un colț privat în care mintea poate să se refugieze. Să te refugiezi nu înseamnă să fugi de responsabilități. Înseamnă să iei o pauză pentru a te îndepărta de zgomotul extern, de conversațiile care nu te interesează și de acele presiuni care te fac să uiți ceea ce merită și ceea ce simți. Înseamnă să poți respira în voie, să fii tu cu tine. Când simți că ai atins limita, respiră!

4. Mindfulness pentru a gestiona emoțiile

Mindfulness ne garantează o abordare practică pentru a gestiona emoțiile și stresul zilnic. Această filozofie a vieții ne învață să fim mai prezenți, să devenim pe deplin conștienți de ceea ce se întâmplă în noi și în mediul extern. Ne reamintește că, deși nu este posibil pentru noi să schimbăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru, putem schimba modul în care aceste evenimente ne influențează. Să trăim liniștiți, să acceptăm emoții și să conștientizăm oportunitățile disponibile pentru noi „aici și acum”, toate acestea sunt piloni fundamentali pentru managementul emoțional.

Nu trebuie să uităm că Mindfulness ne aduce tehnici adecvate de meditație și relaxare pentru a regla stresul și anxietatea.

5. Trucuri pentru stăpânirea emoțiilor. A fi și a lăsa să fie

Acest principiu fundamental în ceea ce privește respectul și respectul de sine ne oferă o strategie foarte importantă pentru gestionarea emoțiilor.

  1. În primul rând, ne învață că, este datoria noastră să ne maturizăm și să obținem ceea ce dorim și să ne facem fericiți. Este o cale în care trebuie să investim timp și efort, fără teamă.
  2. Al doilea aspect este la fel de important: la fel cum avem dreptul să fim ceea ce suntem și să facem, să gândim și să decidem ceea ce vrem, același lucru este valabil și pentru alții. Așadar, nu uita să-i accepți pe alții pentru cine sunt. Acceptă faptul că au un motiv diferit de al tău și că au propriile lor amăgiri și particularități.

 

Acceptă-i și acceptă-te pe tine însuți: în acest fel vei evita mari suferințe. Dacă vei aplica aceste trucuri, vei reuși să-ți stăpânești emoțiile și vei avea parte de o viață mai liniștită!

My title page contents