Când monotonia îți distruge relația. Cum să depășești criza de cuplu?

De fapt, de ce și când monotonia îți distruge relația? Cum să depășești criza de cuplu? La un moment dat, zilele trec fără să se întâmple ceva nou, nu mai există stimuli și vă simțiți plictisiți. S-ar putea chiar să ajungeți să credeți că știți deja totul unul despre celălalt și să nu vă mai surprindă nimic. Atunci, cum să evitați monotonia într-o relație de cuplu?

Uneori este inevitabil ca rutina să se instaleze într-o relație de cuplu.

De ce vă confruntați cu o criză a relației?

Experții consideră că o criză de cuplu este bună, iar motivele crizei sunt, în general, acestea:

  • O trădare;
  • Probleme sexuale sau dificultăți legate de intimitate;
  • Unul dintre cei doi nu mai este îndrăgostit;
  • Prezența emoțiilor negative (plictiseala, furia, sentimentul de singurătate și multe altele);
  • Interferența din partea familiilor ambilor parteneri;
  • Probleme materiale, în special economice;
  • Evenimente care sunt deosebit de dificil de gestionat (decese, boli, dezastre);
  • Unul dintre cei doi are prea multe probleme personale care se revarsă în relația de cuplu;
  • Dificultate în comunicare;
  • Gelozia, care de multe ori devine o mare problemă.

Poate că și tu traversezi o criză din unul dintre aceste motive, iar dacă nu este prima dată când te confrunți cu o criză, știi cât de greu este să o depășești cu adevărat fără să-ți distrugi relația, chiar și puțin.

Când monotonia îți distruge relația. Cum să eviți monotonia în relația de cuplu?

Rutina în cuplu

La începutul unei relații, cei doi sunt copleșiți de pasiune și entuziasm. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, se instalează treptat rutina. Este ca și cum am face întotdeauna aceleași planuri, ca și cum am menține întotdeauna aceleași obiceiuri, iar surpriza și noutatea nu au loc în viața noastră.

Această situație nu este decât o fază a relației de cuplu, iar problema apare atunci când trece neobservată și apasă asupra relației. Procedând astfel, va apărea deziluzia, plictiseala și nemulțumirea, iar relația ar putea începe să se deterioreze. De aceea este atât de important ca cei doi să fie atenți, să-și verifice din când în când starea în care se află.

Cuplu plictisit

Pentru a menține iubirea mereu vie, în viața de zi cu zi a celor doi este nevoie de surprize și de desfășurarea de activități diferite. Din acest motiv, este important ca ambii parteneri să propună ceva diferit pentru a menține interesul viu și pentru a-și trezi noi sentimente unul altuia. Fără îndoială, va fi o modalitate bună de a găsi noi puncte de vedere și de a salva relația de monotonie.

Nu planifica totul

Organizarea vieții de zi cu zi este normală, dar totul are o limită. Vă puteți planifica obiectivele și obligațiile de lucru, obiectivele personale sau proiectele voastre cu prietenii. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere că, dacă planificați totul, va fi dificil să vă mai surprindeți unul pe altul. Dacă faceți mereu aceleași lucruri împreună cu partenerul vostru, cu siguranță plictiseala va apărea în curând.

Nu trece cu vederea detaliile

Lipsa de timp și plictiseala îi fac pe cei doi să-și piardă pasiunea pentru detalii. Nu întoarce spatele unor mici gesturi, cum ar fi un sărut furat din mers, cuvinte tandre sau priviri galeșe. În dragoste, totul este valabil, totul contează. Orice poate fi un ingredient pentru a reaprinde pasiunea între cei doi.

Învață cum să comunici pentru a evita monotonia

Desigur, comunicarea nu poate lipsi. Învățați cum să comunicați, cum să transmiteți ceea ce aveți nevoie, cum să vă exprimați sentimentele și să găsiți puncte de întâlnire. Altfel, va fi destul de dificil să vă simțiți confortabil în relație. Evitarea monotoniei într-o relație în care s-a instalat rutina nu este nici imposibilă, nici dificilă. Chiar și cu modificări foarte mici, uneori se pot realiza multe.

My title page contents