In ultimul timp, toata lumea bea suc de iarna de grau, suc de orz verde, suc de ovar verde. Si cum sunt curioasa din fire, am zisa sa verific care e secretul acestor bauturi atat de laudate.

Am citit diverse articole si chiar fragmente din carti de naturopatie si iata ce am aflat. Primavara, mai ales cand ne apuca asteniile, orzul verde e minunat si extrem de util.

Iata ce spune Cristela Georgescu, Health Coach: „orzul verde este un puternic energizant si regenerator.” Si ar fi bine sa il administram de doua ori pe zi – o data dimineata si o data dupa amiaza cand simtim ca se instaleaza oboseala si am vrea sa o alungam cu o cafea sau cu ceva dulce.
Si totusi de ce? Simt inca nevoia de lamuriri.

Minuni cu orz verde

ORZUL VERDE este unul dintre produsele cele mai bogate in constituienti nutritivi necesari organismului uman. De ce? Pentru ca el stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Atuurile lui?

Contine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, precum si saruri minerale de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si CLOROFILA. Ceea ce l-a facut insa “celebru” este  faptul ca, pana in prezent, reprezinta cea mai bogata sursa de superoxid dismutaza (SOD), enzima care intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor.

Orzul verde contine de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde, de peste 25 de ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 11 ori mai mult fier decat telina, de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul, de peste 23 de ori mai multa biotina decat laptele. Si eu zic WOW!

Proprietatile orzului verde sunt nenumarate: emolient, tonic general, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, hipotensor si regulator al tensiunii cardiace, stimulent digestiv, drenor hepatic, antidiareeic, antiinflamator, stimulent al cresterii, fiind recomandat in afectiuni precum anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie ischemică, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombosciatica, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului in sarcina la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala

Asadar, ar avea rost sa te apuci de o cura cu orz verde. Mai ales ca te alegi cu o revitalizare a organismului prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime si cu o crestere a organismului la infectii.

Eu am ales “Extractul de Orz verde” de la Plantextrakt. Imi e mai usor asa. Si mi se pare si usor de administrat – o lingura de 2 – 3 ori pe zi, diluat in putina apa, timp de 3 – 4 saptamani.

OVAZUL VERDE  este un super aliment pentru sistemul nervos

Ce are atat de special si aceasta iarba? Clorofila, desigur. Plus ca actioneaza in principal asupra creierului si sistemului nervos. Si unde mai pui ca imbunatateste calitatea somnului. Asa ca daca ai insomnii, da-i inainte. Si tot asa, daca suferi de epuizare nervoasa, ovazul verde se califica.

Te-am convins?

Daca nu pe tine, pe mine da. Am inceput sa beau de doua zile extract de orz verde si revin cu feedback.

 

 

My title page contents