Beneficiile zahărului de cocos. Tot dulce dar... mai bun

Specialiștii sunt toți de acord: zahărul rafinat este dușmanul public numărul 1. Mai grav este că se găsește în aproape toate produsele și este greu de evitat. Află care sunt beneficiile zahărului de cocos și schimbă ceva în dieta ta.

 

Gustul dulce, dat de zahăr, este una dintre cele mai mari adicții. Poate chiar cea mai mare. Se spune că dacă îți cunoști dușmanul, te poți lupta cu el și îl poți învinge. Iar cea mai eficientă metodă de a-l învinge este… să îl elimini. Bun, și cu ce îl înlocuiești? Descoperă beneficiile zahărului de cocos, un îndulcitor natural absolut uimitor. Nu te gândi că acesta este obținut din fruct, respectiv nuca de cocos, și va avea gustul ei. Este produs din seva palmierului de cocos, mai exact din mugurii florilor. Seva este încălzită până la evaporare, rezultând granulele solide.

Beneficiile zahărului de cocos

Zahărul de nucă de cocos poate înlocui zahărul de masă obișnuit într-un raport 1:1, ceea ce înseamnă că este ușor să faci tranziția. Este similar zahărului brun ca și consistență, deci se va topi puțin mai greu. Îl poți folosi pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul dar și pentru a prepara prăjituri. Și totuși, nutrițional vorbind, este cu mult mai valoros decât zahărul rafinat.

Indice glicemic scăzut

Zahărul de masă obișnuit are un indice glicemic de 65, în timp ce al zahărului de nucă de cocos este de numai 35. Aceasta este mult mai apropiat de cel care se găsește în mod natural în fructe, care este în jur de 25.

Electroliţi

Zahărul din nucă de cocos conține potasiu, magneziu și sodiu, elemente esențiale pentru reglarea conținutului de apă al corpului și pentru protejarea funcțiilor cardiacă, nervoasă și musculară. Are de aproape 400 de ori mai mult potasiu decât zahărul obișnuit.

Minerale

Zahărul din nucă de cocos conține fier, zinc și calciu, care pot avea multe beneficii pentru sănătate, inclusiv oase mai puternice.

Azot

Azotul ajută la susținerea sistemului cardiovascular și vă ajută să vă mențineți inima sănătoasă.

Vitamina C

Vitamina C este celebră pentru ajutorul dat sistemului imunitar, care împiedică îmbolnăvirile. De asemenea, susține articulațiile și sănătatea pielii.

Antioxidanți bruți

Deoarece zahărul de nucă de cocos este doar sevă deshidratată, este considerat un aliment crud. Asta înseamnă că păstrează toți antioxidanții bogați găsiți în sursa inițială. Antioxidanții combat oxidarea celulelor din organism, ceea ce ajută la întîrzierea îmbătrânirii celulare.

Acizi grași cu lanț scurt

Zahărul din nucă de cocos conține grăsimi sănătoase despre care se știe că ajută la prevenirea colesterolului ridicat și a bolilor de inimă.

Inulină

Inulina este un tip de fibre dietetice care vă ajută să vă mențineți intestinul sănătos, să preveniți cancerul de colon și să vă echilibrați glicemia.

Mai puțină zaharoză

În timp ce zahărul de masă standard este zaharoză pură, zahărul de nucă de cocos conține doar aproximativ 75 la sută zaharoză. Restul de 25 la sută este reprezentat de nutrienți și fibre.

My title page contents