Dovleac și cartofi la cuptor

Dovleac și cartofi la cuptor – o rețetă pe bază de dovleac pe care trebuie neapărat să o încerci, dacă ești iubitor al acestei legume.

Mai exact, o garnitură gustoasă din dovleac, cartofi și ceapă roșie făcută crocant cu un crumble de pâine feliată și pâine de secară. Este un acompaniament excelent pentru feluri principale mai consistente și grele, gătite îndelung, precum rața la tigaie, gulașul sau tocănițele savuroase.

Dovleac și cartofi la cuptor

Porții: 4 

Pregătire: 10 minute

Coacere: 25 minute

Ai nevoie de:

500 g de dovleac galben

3 cartofi medii

1 ceapă roșie

3 felii de pâine de casă

2 felii de pâine de secară

2 linguri de parmezan ras

salvie (câteva frunze) după gust

rozmarin (1 crenguță) după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

sare după gust

piper la nevoie

Pregătești rețeta de dovleac și cartofi la cuptor așa:

Cureți dovleacul, eliminând coaja și semințele interne, apoi le tai în cuburi mici.

Cureți cartofii de coajă, îi speli sub jet de apă și îi tai și pe ei în cubulețe, dacă reușești, de aceeasi mărime ca cele de dovleac.

Cureți ceapa roșie și o toci grosier.

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, cu 2 frunze de salvie și o crenguță de rozmarin. Adaugi dovleacul și cartofii tăiați cubulețe și, de asemenea, ceapa tocată. Sărezi și piperezi după gust și acoperi tigaia cu un capac.

Călești dovleacul și cartofii timp de aproximativ 20 de minute, până devin moi. După ce au fiert, transferi totul într-un vas rezistent la cuptor.

Tai pâinea feliată și pâinea neagră de secară în cuburi mici, încercând și de această dată să le faci de aceeași dimensiune ca dovleacul și cartofii. Pui mai întâi cubulețele de pâine într-un bol, apoi toci câteva frunze de salvie și le amesteci împreună cu cubulețele de pâine și cu parmezanul ras. Condimentezi totul cu 1 lingură de ulei și amesteci bine.

Aranjezi uniform pâinea tăiată cubulețe, aromată cu salvie și ulei peste amestecul de dovleac și cartofi din interiorul tigăii.

Încingi cuptorul la 180 ° pe modul grătar, apoi odată ce temperatura este atinsă, introduci tava în cuptor. Lași să se rumenească 5 minute, având grijă să nu se ardă pâinea. În functie de cuptor, procesul poate dura mai mult sau mai puțin.

Când e gata, scoți din cuptor dovleacul și cartofii și aduci preparatul imediat, fierbinte, la masă.

My title page contents