Gourmet
Salata ticineza
Anul Nou aduce cu sine ganduri bune si dorinta de a fi mai sanatosi si mai frumosi. Iata o reteta geniala pentru o salata usoara si buna, buna.
INGREDIENTE
- 1 punga rucola
- 16 buc masline
- 20 buc cherry
- 10 lg ulei masline
- 3 lg otet balsamic
- 4 buc mozzarella
- 100g parmesan
- 4-8 buc paine ( mini bagheta)
- 4 catei usturoi
- Piper, oregano uscat, ardei iute, busuioc proaspat
Mod de preparare:
[badge style=”blue”]1. [/badge]Rosiile se strivesc intr-un castron. Se adauga maslinele curatate de samburi (se strivesc si se scot samburii). Se amesteca cu otet , ulei, oregano si busuioc. Se adauga ardeiul taiat marunt (daca nu se doreste sa fie prea picant trebuie curatat bine de seminte). Tot acest amestec se lasa sa stea cca ½ ora. [badge style=”red”]2.[/badge] Intre timp se prajeste paine pe gratar sau in tigaie si se aromatizeaza cu usturoi. [badge style=”green”]3.[/badge] Rucola se amesteca bine cu sosul din castron si se imparte apoi pe feliile de paine. [badge style=”yellow”]4.[/badge] Mozzarella se striveste si se rupe si se pune peste salata iar sosul ramas in castron se toarna deasupra. [badge style=”purple”]5.[/badge] Se orneaza cu feliute de parmesan ras si se stropeste cu putin ulei de masline.Truc
Salata se poate consuma ca fel principal, dar si ca o garniture la peste , combinata cu paste sau adaugata intr-o compozitie de omleta.







