Gourmet

Salata ticineza

Anul Nou aduce cu sine ganduri bune si dorinta de a fi mai sanatosi si mai frumosi. Iata o reteta geniala pentru o salata usoara si buna, buna.

INGREDIENTE

  • 1 punga rucola
  • 16 buc masline
  • 20 buc cherry
  • 10 lg ulei masline
  • 3 lg otet balsamic
  • 4 buc mozzarella
  • 100g parmesan
  • 4-8 buc paine ( mini bagheta)
  • 4 catei usturoi
  • Piper, oregano uscat, ardei iute, busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

[badge style=”blue”]1. [/badge]Rosiile se strivesc intr-un castron. Se adauga maslinele curatate de samburi (se strivesc si se scot samburii). Se amesteca cu otet , ulei, oregano si busuioc. Se adauga ardeiul taiat marunt (daca nu se doreste sa fie prea picant trebuie curatat bine de seminte). Tot acest amestec se lasa sa stea cca ½ ora.

[badge style=”red”]2.[/badge] Intre timp se prajeste paine pe gratar sau in tigaie si se aromatizeaza cu usturoi.

[badge style=”green”]3.[/badge] Rucola se amesteca bine cu sosul din castron si se imparte apoi pe feliile de paine.

[badge style=”yellow”]4.[/badge] Mozzarella se striveste si se rupe si se pune peste salata iar sosul ramas in castron se toarna deasupra.

[badge style=”purple”]5.[/badge] Se orneaza cu feliute de parmesan ras si se stropeste cu putin ulei de masline.

Truc

Salata se poate consuma ca fel principal, dar si ca o garniture la peste , combinata cu paste sau adaugata intr-o compozitie de omleta.

Jakob Hausmann

Jakob Hausmann este chef. Si nu orice fel de chef, ci unul elvetian. Precis si riguros ca un ceas de marca. Detinatorul celebrului restaurant Mica Elvetie, din Centrul Istoric, Jakob este un gourmand iubitor de mancare gourmet. Jakob Hausmann este totodata consilier gastronomic si a consiliat zeci de alte locatii, printre care Alpin Hotel, Clasico, Black Tulip etc

Related Articles

Back to top button