Carpaccio de ciuperci

Ciupercile sunt bune, usor de gasit si usor de preparat. Si unde mai pui ca nici nu ingrasa si sunt o alegere buna pentru orice dieta.

Ingrediente:

  • 400 de grame de ciuperci – pe care le tai in felii foarte subtiri
  • 50 ml ulei de masline
  • 20 grame ceapa
  • un usturoi tocat marunt
  • 5 linguri de otet
  • 10 grame cimbru
  • zahar, sare, piper – amestecate cu 30-40 ml de apa – si le torni peste ciuperci.

Mod de preparare:

Ai la indemana doua posibilitati:

Rece:  Ciupercile se taie in felii foarte, foarte subtiri. Din celelalte ingrediente, prepari un sos cu care stropesti ciupercile.

Cald:    Ciupercile se taie in felii putin mai late. Apoi, le rumenesti pe grill sau in tigaie si le lasi sa se scurga pe un servetel. Le sarezi si le piperezi.

Sosul vinaigrette:   Toci ceapa si usturoiul marunt, apoi adaugi cimbrul.  Incingi uleiul de masline si adaugi pe rand ceapa, usturoiul, otetul si cimbrul.

Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zahar. Feliile de ciuperci se asaza frumos pe o farfurie, turnand peste ele sosul cald vinaigrette.

 

 

My title page contents