10 alimente impotriva constipatiei

Alimente impotriva constipatiei. Exista prieteni si prieteni. Si tot la fel subiecte de conversatie tabu. Constipatia e unul dintre ele. Si, totusi, pentru ca suntem intre fete, te anuntam ca Subiectul este parte din viata multor femei. Din fericire, ceea ce mancam ne poate ajuta sa scapam de jene. Un scurtcircuit la nivel de fibre poate produce constipatia.

Si o medie zilnica ingurgitata de 10 gr de fibre pe zi nu e de ajuns. Doctorii spun ca nevoie de fibre a unui organism variaza de la om la om.

Insa, o femeie are nevoie cam de 25 de grame de fibre pe zi, pe cand un brabat cam de 38 de grame. Si totusi ce se intampla daca aceste fibre lipsesc din alimentatia ta? Pai, e simplu. Incepi sa te umfli si sa ai necazuri ce se cer urgent eliminate. Necazuri mirositoare, ma intelegi…

Alimente impotriva constipatiei. Si cum faci sa te asiguri ca mananci bine pentru tranzit? Poti alege calea suplimentelor de bacterii prietenoasa sau poti introduce in alimentatia ta urmatoarele 10 alimente ca sa nu mai ai probleme cu eliminarea…

  1. SUC DE ALOE – poti sa il adaugi la smoothie-uri pentru ca el este bogat in laxative usoare si benefice.
  2. ANGHINARE – enzimele din sistemul digestiv nu pot descompune fibrele…si intelegi acum de ce fibrele te ajuta sa ai un tranzit bun? Ei bine, o anghinare gatita are 10 grame de fibre.
  3. CAFEAUA – UPIII! Stimuleaza muschii fini ai celulelor care ne populeaza tractul digestiv. Asa ca bea-ti in tihna cafeaua de dimineata!
  4. RUBARBA – o bucata de rubarba te ajuta sa mergi urgent la baie, pentru ca, si ea, contine laxative naturale.
  5. FASOLE SI LINTE – fiecare dintre aceste 2 legume iti livreaza cam 15 gr de fibre
  6. NUCI –Nsunt o sursa grozava de fibre si sunt bogate n magneziu ceea ce te ajuta sa ai un tranzit bun.
  7. PIERSICI – se pare ca aceste fructe ( mai ales atunci cand le cumperi in sezonul lor) contin anumite tipuri de zahar care nu se absorb usor, ceea ce le ajuta sa fie cat mai mobile pe dinauntru.
  8. Alimente impotriva constipatiei. STRUGURI – 10 boabe de struguri = 2,6 grame de fibre. O gustare excelenta.
  1. CEREALE INTEGRALE – asta o stii deja. Ovaz, grau, orez, secara. Noi plusam pe ore.
  1. MERE – sa ne traiasca si sa ne ajute si pe dinafara si pe dinauntru. Un mar mediu contine 4,4 grame de fibre. Spala-l bine si mananca-l cu tot cu coaja.

 

 

 

My title page contents