Descoperă și prepară și tu 5 băuturi calde pentru această iarnă! Iarna este acea perioadă a anului când ne dorim să stăm la căldură, mai ales în perioada sărbătorilor și să savurăm o băutură caldă. Există diferite tipuri de băuturi de iarnă dintre care fiecare dintre noi poate alege. De această dată, te invit să descoperi cinci rețete de băuturi de iarnă care nu sunt doar delicioase, ci și super sănătoase.
Așadar, nu numai că ne vor menține corpul cald, dar, acestea ne vor ajuta să ținem departe afecțiunile comune de iarnă, cum ar fi tusea și răceala.
5 băuturi calde pentru această iarnă. Să descoperim 5 rețete sănătoase de băuturi de iarnă:
1. Curcuma cu lapte
Ingrediente necesare:
1 cană de lapte
1/2 linguriță de pulbere de curcuma
1/4 linguriță de piper măcinat
1/4 linguriță scorțișoară
Procedezi așa: Adaugi laptele într-o oală și îl pui pe foc timp de 2 până la 3 minute sau până când fierbe. Odată ce laptele începe să fiarbă, oprești focul și adaugi toate condimentele. Amesteci bine și torni băutura rezultată într-o ceașcă. Dacă dorești, adaugi și îndulcitor și servești această băutură caldă.
2. Ciocolată caldă sănătoasă
Ingrediente necesare:
1 ceașcă de lapte
1 lingura de pudră de cacao crudă
1 lingură de ciocolată neagră
Îndulcitor după gust – miere, sirop de arțar sau zahăr de cocos
1/4 linguriță de vanilie (opțional)
Un vârf de cuțit de sare
Un strop de scorțișoară (opțional)
Procedezi așa: Într-o cratiță mică, combină laptele, pudra de cacao și pe cea de ciocolată neagră și un praf de sare (poți adăuga și un praf de scorțișoară și puțin extract de vanilie). Amesteci până se înmoaie și se combină ingredientele, oprești focul și torni ciocolata într-o cană. Dacă dorești, acoperi ciocolata caldă cu frișcă și ciocolată neagră rasă.
3. Ceai de ghimbir cu suc de lămâie
Ingrediente necesare:
1 cană de apă
1 linguriță de ghimbir ras sau o bucată (3 cm) de ghimbir tocat fin
Miere după gust (opțional)
1/2 linguriță de suc de lămâie (opțional)
Procedezi așa: Într-o oală adaugi apa împreună cu ghimbirul ras (sau ghimbirul proaspăt și mărunțit) și lași să fiarbă. Când începe să fiarbă, reduci flacăra și mai lași să fiarbă timp de un minut sau două, după care oprești focul. Strecori ceaiul într-o ceașcă, adaugi puțină miere și suc de lămâie după gust (care este opțional), amesteci și consumi fierbinte.
4. Lapte cu scorțișoară
Ingrediente necesare:
1 cană cu lapte
1/2 linguriță de scorțișoară pudră
1/4 linguriță de pudră de nucșoară
Miere după gust
Procedezi așa: Într-un vas, pe foc, adaugi laptele și îl aduci la fierbere. Apoi, adaugi pudra de scorțișoară și pudra de nucșoară sau pudra de scorțișoară obținută din batoane de scorțișoară măcinate grosier și amesteci bine. Lași să fiarbă timp de 3 până la 4 minute. Oprești focul, lași să se domolească puțin laptele și adaugi miere după gust; amesteci bine și băutura este gata pentru a fi consumată.
Notă: În cazul în care ai folosit batoane de scorțișoară măcinate, nu uita să strecori băutura cu lapte și scorțișoară, înainte de a o consuma.
5. Cafea cu ghimbir
Ingrediente necesare:
2 1/2 căni cu apă
2 bucăți de ghimbir uscat
5-6 boabe de piper
1/4 linguriță semințe de chimen
10-12 frunze de busuioc
1/2 linguriță pudră de cafea
Zahăr de cocos, după gust
Procedezi așa: Într-un mojar, zdrobești piperul, ghimbirul uscat și semințele de chimen. Torni apa într-o cratiță și adaugi pulbere de cafea, toate ingredientele zdrobite, îndulcitor și frunze de busuioc. Lași să fiarbă amestecul 3-4 minute și apoi acoperi cratița cu un capac și lași să fiarbă timp de 5 minute la flacără mică. După acest timp, oprești focul, strecori cafeaua într-o ceașcă și o consumi fierbinte.