Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir. Este bine să bei ceai de ghimbir în fiecare zi?

Descoperă beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir și bucură-te de ele! Este bine să bei ceai de ghimbir în fiecare zi? Consumul de ceai de ghimbir în fiecare zi poate duce la beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, stimularea imunității și reducerea inflamației.

În general, ceaiul de ghimbir este considerat sigur de consumat zilnic pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, dacă intenționezi să consumi o cantitate mare în fiecare zi, trebuie să te adresezi medicului, mai ales dacă iei anumite medicamente.

Este bine să știi că o ceașcă de ceai de ghimbir consumată în fiecare zi poate ajuta sistemul digestiv și poate preveni indigestia, greața și arsurile la stomac. De asemenea, grețurile de dimineața în timpul sarcinii pot fi ameliorate prin combinarea unei lingurițe de suc de mentă, suc de lămâie și o lingură de miere cu ceai de ghimbir.

Cum să nu iubești ghimbirul?

Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile și răcoritoare condimente pe care le poți avea în bucătărie. Nimic nu combate frigul în timpul iernii ca o ceașcă caldă de ceai de ghimbir. Unde mai pui că rădăcina de ghimbir este extrem de benefică pentru sănătate! Acest lucru se datorează nivelurilor sale ridicate de vitamina C, magneziu și alte minerale.

Odată ce ceaiul este făcut, poți adăuga mentă, miere sau lămâie pentru a masca aroma ghimbirului. Este o băutură calmantă.

În plus, ghimbirul, în special ceaiul de ghimbir, atunci când este consumat în mod regulat, are beneficii semnificative pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir:

Ameliorează greața

Ori de câte ori te confrunți cu un stomac deranjat, bea o ceașcă de ceai de ghimbir proaspăt preparat. Acest lucru va ameliora, de asemenea, greața și va preveni răul de mișcare.

Reduce stresul

Aroma ceaiului de ghimbir te va calma și îți va relaxa corpul și mintea. Astfel, te vei simți mai puțin tensionat și mult mai calm. Așadar, optează pentru o ceașcă de ceai de ghimbir după o zi obositoare.

Luptă împotriva cancerului

Unele studii subliniază faptul că ghimbirul are caracteristici de combatere a cancerului; deoarece poate preveni creșterea celulelor canceroase, dar, totodată, le poate contracara pe cele existente pentru a opri progresia bolii.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii puternice

Acest lucru ar putea explica de ce este adesea folosit pentru ameliorarea durerilor și crampelor minore, precum și a inflamației generale.

Ceaiul de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la menținerea sănătății orale, a pielii și a părului. Ar putea reduce vizibilitatea cicatricilor și ar putea îmbunătăți elasticitatea pielii, oferind beneficii anti-îmbătrânire. De asemenea, proprietățile antiseptice ale acestei băuturi o fac un tratament excelent pentru mătreață. Poate ajuta la creșterea părului prin creșterea fluxului sanguin către scalp.

Crește fluxul sanguin

Ghimbirul este bogat în vitamine, minerale și aminoacizi care îmbunătățesc sănătatea inimii, curăță fluxul sanguin și dizolvă excesul de grăsimi din arterele cunoscute pentru creșterea șanselor de accident vascular cerebral. Când bei ceai fierbinte de ghimbir, vei îmbunătăți fluxul sanguin și vei întări alimentarea cu oxigen și transportul altor nutrienți către celule.

Reduce problemele respiratorii

Caracteristicile antiinflamatorii ale ghimbirului îl fac un remediu natural perfect pentru pieptul congestionat declanșat de astm, răceli și alergii.

Îmbunătățește digestia

Știați că ceaiul de ghimbir poate îmbunătăți absorbția alimentelor în timpul digestiei și, prin urmare, sănătatea intestinului? O ceașcă de ceai fierbinte de ghimbir după masă va reduce riscul de balonare și arsuri la stomac.

Deoarece gingerolul are proprietăți de relaxare musculară, este benefic pentru persoanele care suferă de reflux acid, indigestie sau disconfort stomacal.

Întărește sistemul imunitar

Ghimbirul posedă proprietăți antifungice și antibacteriene și este abundent în antioxidanți. Ghimbirul poate ajuta la susținerea imunității, ajutând astfel în lupta împotriva anumitor infecții virale și bacteriene. Conține vitaminele C și B6, magneziu și urme de fier și calciu. Potrivit cercetătorilor, uleiurile volatile și compușii fenolici din ghimbir îi conferă proprietățile sale vindecătoare, care ne mențin în siguranță și protejați de bolile sezoniere de iarnă. Ceaiul de ghimbir poate ajuta în caz de tuse, răceli, infecții ale gâtului și alte probleme respiratorii.

Reduce durerea în mod natural

Caracteristicile antiinflamatorii ale ghimbirului sunt ideale pentru reducerea durerilor articulare și musculare și pot, de asemenea, ameliora migrenele, crampele stomacale sau durerile cauzate de răceli și gripă. Compresele calde de ghimbir pot ajuta la calmarea durerilor articulare.

În plus, conform cercetărilor, consumul de ceai de ghimbir poate avea și alte beneficii, cum ar fi:

  • Ar putea scădea zahărul din sânge și ar putea ajuta la gestionarea diabetului
  • Reduce riscul bolilor de inimă
  • Reduce riscul de accident vascular cerebral
  • Poate calma greața cauzată de chimioterapie
  • Previne și combate cancerul
  • Reduce durerile menstruale
  • Suprimă pofta de mâncare și poate ajuta la scăderea în greutate
  • Încetinește efectele îmbătrânirii și reduce riscul de Alzheimer
  • Combaterea infecțiilor fungice
  • Vindecă rănile

Cu toate acestea, pe lângă beneficiile ceaiului de ghimbir, consumul excesiv de ghimbir sub orice formă poate provoca următoarele reacții adverse:

  • Creșterea tendinței de sângerare
  • Disconfort abdominal
  • Aritmii cardiace (în caz de supradozaj)
  • Deprimarea sistemului nervos central (în caz de supradozaj)
  • Dermatita (împreună cu utilizarea topică)
  • Diaree
  • Greață
  • Pirozis (arsură retrosternală)
  • Iritarea gurii sau gâtului

Care sunt efectele secundare ale consumului de ceai de ghimbir în exces în fiecare zi?

Ghimbirul proaspăt este un condiment care este folosit într-o varietate de feluri de mâncare, băuturi și deserturi. Poate fi consumat întreg, măcinat, gătit sau crud. Ghimbirul este o rădăcină picantă care s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru o varietate de afecțiuni.

Cu toate acestea, componentele rădăcinii de ghimbir sunt iritante pentru membranele mucoase ale tractului gastrointestinal. Acest produs nu este recomandat persoanelor care au ulcere erozive sau leziuni gastrointestinale inflamatorii.

Dacă ești o persoană diabetică și iei deja medicamente, ghimbirul poate interfera cu medicamentele.

De asemenea, și în cazul sarcinii, consultă medicul despre consumul de ceai de ghimbir în timpul sarcinii. Deși poate ajuta la grețurile de dimineață, este important să discuți cu medicul înainte de a include ceva suplimentar în dieta ta.

Cât ghimbir ar trebui să consumi în fiecare zi?

Medicii recomandă să nu se consume mai mult de trei până la patru grame de extract proaspăt de ghimbir pe zi. În cazul gravidelor, acestea ar trebui să se limiteze la un gram de extract de ghimbir pe zi. Nu se recomandă prepararea ceaiului de ghimbir pentru copiii sub vârsta de doi ani.

În concluzie, nu este nimic în neregulă cu ceaiul de ghimbir, dar problema apare atunci când cantitatea consumată este mărită. Consumul excesiv de orice, indiferent cât de sănătos este, este rău pentru sănătatea noastră. Ghimbirul este o plantă puternică, cu numeroase beneficii medicinale, dar trebuie consumată cu moderație.

My title page contents