Cum calmezi durerile în gât cu remedii naturale?

Cum calmezi durerile în gât cu remedii naturale? Împotriva inflamației faringelui care afectează adulții și copiii odată cu instalarea unei răceli, există multe soluții complet naturale care pot ameliora instant simptomele. De la apă cu sare și ierburi la miere, până la soluții pe bază de bicarbonat de sodiu.

Pentru mulți, atât adulți, cât și pentru copii, atunci când gâtul este inflamat, inevitabil apare și durerea în gât; la rândul ei, aceasta poate face chiar dificilă înghițirea alimentelor și a apei. Pentru a înțelege cum să tratezi acest disconfort, este bine să iei legătura cu un medic, deoarece ar putea fi un simptom al unei boli mai complexe. Cu toate acestea, între timp, poți încerca unul dintre remediile pentru gât, făcute din compuși naturali. De fapt, atunci când inflamația este izolată, remediile naturale simple pot oferi o ușurare puternică a durerii în gât; astfel nu vom suferi prea mult, disconfortul și tulburările fiind atenuate.

Remedii naturale pentru dureri în gât

Cum să te vindeci de durere în gât într-o singură zi? Este posibil oare? Din păcate, nu există o formulă magică pentru a face să treacă durerea în gât în câteva ore. Cu siguranță însă, printre rețetele bunicii (infuzii, gargare și ierburi aromatice) există multe soluții naturale pentru a ușura disconfortul.

Gargară

Gargara este unul dintre cele mai simple, dar foarte eficiente remedii împotriva durerilor în gât. Aceasta constă într-o soluție pe bază de apă și sare care trebuie repetată de mai multe ori pe zi. Sarea distruge germenii și bacteriile și oferă ajutor țesuturilor inflamate. De asemenea, gargara se poate face si cu ierburi aromatice, cum ar fi salvia si busuiocul (evident, de preferat să fie organice).

Pentru a le pregăti, pune frunzele de salvie și busuioc să se infuzeze în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute; apoi faci gargară cu această infuzie, de două sau trei ori pe zi. Bicarbonatul de sodiu este un alt produs cu care poți pregăti o soluție excelentă pentru gargara împotriva durerilor în gât; în plus, are proprietăți antibacteriene remarcabile. Este suficient să dizolvi o linguriță într-o jumătate de pahar de apă și să faci gargară cel puțin de două ori pe zi.

Lămâia, un aliat prețios împotriva inflamației gâtului

Un remediu puternic pentru dureri în gât este cu siguranță lămâia. Acest citric este un antibacterian puternic, care oferă, de asemenea, o sursă importantă de vitamina C. Atunci când te confrunți cu roșu în gât, citricele pot fi, de asemenea, adăugate la ceaiuri fierbinți din plante. În plus, lămâia poate fi folosită pentru gargară. Stoarce o lămâie într-o jumătate de pahar de apă și fă gargară cel puțin de două ori pe zi cu această apă cu lămâie.

Mierea, o ușurare dulce

Mierea constituie un remediu veșnic verde care oferă o ușurare imediată (deși nu și de durată) împotriva durerii în gât. Poate fi administrată ca atare, luând o linguriță, care urmează să fie dizolvată în gură; oferă treptat o senzație de răcorire) sau poate fi adăugată la băuturile calde.

Mierea, dar în special mierea de salcâm, are puternice proprietăți antiinflamatorii și poate fi adăugată la alte preparate. Un remediu excelent pentru gât este preparat cu turmeric și miere (în procent de 1:4); luat o dată pe zi, crește apărarea imună a organismului. O altă alternativă este să dizolvi o linguriță de miere în două linguri de oțet de mere nefiltrat; amestecul rezultat se bea ca atare sau poate fi adăugat la o jumătate de pahar de apă caldă.

Decocturi de condimente

Cuișoarele, ghimbirul, lemnul dulce și scorțișoara sunt câteva dintre condimentele care au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și calmante și care pot fi luate ca un decoct pentru a ușura roșeața gâtului și durerea deranjantă.

Prepari așa: lași condimentul (aproximativ o linguriță sau un băț în ceea ce privește lemnul dulce) să fiarbă în apă timp de aproximativ 20 de minute. În special, cuișoarele au și proprietăți anestezice; scorțișoara este liniștitoare; ghimbirul și lemnul dulce sunt antiinflamatorii.

Uleiuri esențiale pentru tratarea durerii în gât

Pentru a ușura disconfortul și a vindeca inflamația, o alegere excelentă este utilizarea uleiurilor esențiale; aceste pot fi utilizate fie în difuzoarele din cameră, fie administrate pe cale orală.

Există diferite tipuri de uleiuri esențiale cu proprietăți antiinflamatorii, antibiotice și calmante, de la eucalipt la ulei de arbore de ceai, până la mentă, mirt, cimbru și chiar smirnă. În orice caz, este întotdeauna mai bine să eviți să folosești uleiurile esențiale după propriile rețete; cere sfaturi, atât pentru administrare, cât și pentru dozare, de la specialiști în fitoterapie și medicină naturistă.

Cum calmezi durerile în gât cu remedii naturale? Ceaiuri și infuzii din plante

Băuturile calde, cum ar fi ceaiurile din plante și infuziile sunt întotdeauna o alegere excelentă, deși, în special pentru copii, laptele fierbinte cu miere este întotdeauna cel mai bun. Printre remediile bunicii împotriva durerii în gât, evident, nu putem uita de inhalații: fierbi un litru de apă și dizolvi în apa fierbinte 2-3 lingurițe de bicarbonat de sodiu sau câteva picături de mentol balsamic sau ulei de eucalipt; așază-te apoi cu fața deasupra vasului cu acest preparat și inhalează timp de câteva minute, având capul acoperit de un prosop.

Alege antibiotice naturale: echinaceea și propolis

Atât propolisul, cât și echinaceea oferă o excelentă acțiune antibacteriană, antiinflamatoare și dezinfectantă împotriva durerii în gât. În plus, atât propolisul, cât și echinaceea întăresc sistemul imunitar. Acestea sunt remedii complet naturale, dar trebuie luate numai la sugestia specialiștilor (medici, fitoterapeuți, farmaciști); aceștia știu cum să recomande doza corectă, în funcție de istoricul medical al persoanei.

My title page contents