Care sunt simptomele durerii în gât?

Care sunt simptomele durerii în gât? În fiecare an, din noiembrie – decembrie și până în martie – aprilie, ne confruntăm cu sezonul de gripă și răceală. Căile respiratorii sunt prima barieră care rezistă agenților patogeni și, de asemenea, cele care sunt afectate primele odată ce ne îmbolnăvim.

Gâtul uscat și roșu, senzația de arsură și dificultatea la înghițire sunt simptomele clasice ale durerii în gât. Astfel, nasul care curge, o tuse supărătoare și o durere în gât devin simptome obișnuite în perioada rece.

Cum să recunoști o durere în gât?

Recunoașterea simptomelor durerii în gât este destul de simplă. Printre cele mai cunoscute simptome găsim iritația, arsura, durerea la înghițire și pierderea vocii. Există și multe alte simptome precum ganglionii limfatici umflați, dureri de cap, dureri musculare, tuse sâcâitoare și persistentă.

În general, durerea în gât atinge vârful în primele 3 zile și apoi se vindecă spontan în decurs de 1 săptămână. Dacă simptomele continuă sau se agravează după 3 zile sau dacă apar simptome noi, cum ar fi febră mare, este recomandat să te adresezi medicului.

Care sunt simptomele durerii în gât? Când se complică lucrurile?

Uneori, dacă simptomele sunt mai puternice, pot apărea și febră, roșeață și inflamarea gâtului, și, implicit, amigdalele mărite.

Simptomele durerii în gât sunt, în esență, întotdeauna aceleași, dar pot fi de intensitate diferită, în funcție de gradul de inflamație (faringită, amigdalita sau laringită). Acestea variază la rândul lor în funcție de tipul de infecție:

1. Dacă e vorba de o infecție virală, cum ar fi virusul răcelii, durerea în gât poate fi însoțită de simptome precum flegmă, tuse, senzație de mâncărime în gât, mai ales dimineața, dificultăți la înghițire și, uneori, febră.

2. Cand cauza durerii în gât, în schimb, este o infecție bacteriană, simptomele caracteristice sunt: ​​mărirea amigdalelor, dificultate la înghițire și febră. Apariția punctelor albicioase sau alb-gălbui pe amigdale poate provoca dureri mai severe și, uneori, chiar poate provoca febră mare.

3.  Dacă, în schimb, infecția privește laringele, organul care adăpostește corzile vocale, vom avea de-a face și cu laringită. Pe lângă simptomele clasice putem suferi de răgușeală, deci de o alterare a vocii care face chiar și actul de a vorbi greu. Vocea devine slabă și răgușită, până când dispare temporar.

Inflamația privește prima porțiune a căilor respiratorii, faringele, care poartă numele de faringită. Așa cum am menționat, gâtul este o zonă foarte complexă și conectată. De aceea, nu este neobișnuit ca faringita să fie însoțită de infecția amigdalelor. Acele organe care protejează gura de infecții. Amigdalita poate fi foarte dureroasă și poate fi însoțită de febră mare și ganglioni limfatici umflați, dacă sunt de origine bacteriană.

Dacă, pe de altă parte, infecția coboară la trahee, aveam de-a face cu o traheită. Printre simptome putem include tusea și arsurile.

În general, simptomele durerii virale în gât, oricât de deranjante ar fi, se rezolvă în câteva zile.

 

 

 

 

My title page contents