Știi care sunt beneficiile uleiului de cânepă? Uleiul obținut din semințele de cânepă este un produs natural cu niște calități extraordinare. Aroma sa amintește cea a alunelor și trebuie folosit în stare pură, pentru a-și păstra calitățile nutriționale și virtuțile terapeutice. Este excelent pentru copii, perfect pentru adulți și vârstnici.

Să descoperim multiplele sale beneficii:

Proprietățile și beneficiile uleiului de cânepă

Obținut din presarea la rece a semințelor de Cannabis sativa, uleiul de cânepă este un ulei vegetal bogat în acizi grași esențiali, cu puternice proprietăți antioxidante, imunomodulatoare și antiinflamatorii. Are o culoare care variază de la verde deschis la verde intens, un miros ușor pronunțat și o aromă foarte plăcută. Din acest motiv este folosit pentru a aromatiza salatele, cerealele, supele, etc., în locul sau alături de ulei de măsline extravirgin.

Asemenea uleiului de pește și celui de semințe de in, uleiul de cânepă este unul dintre puținele surse vegetale de acid alfa – linolenic.

Uleiul din semințe de cânepă este cunoscut în mod special pentru echilibrul optim dintre omega-3 și omega-6.

Uleiul de cânepă conține, de asemenea, cantități semnificative de aminoacizi, esențiale pentru funcționarea corectă a organismului; numeroase vitamine, inclusiv A, E, B1, B2, PP, C; săruri minerale precum  fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor; fitosteroli și canabinoizi care, în conformitate cu cele mai recente cercetări medical-științifice, au o funcție de modulare importantă în ceea ce privește sistemul imunitar și funcțiile cognitive.

Beneficiile uleiului de cânepă

Uleiul de cânepă trebuie păstrat departe de surse de căldură și lumină și, odată deschis, trebuie fi păstrat la frigider.

Se recomandă un aport zilnic de 1 linguriță de ulei din semințe de cânepă, la nivel preventiv, și 1-3 linguri de distribuit în timpul zilei. Recomandări care au arătat rezultate excelente în cazuri de:

Tulburări ale sistemului osteoarticular și muscular:

  • uleiul de cânepă este utilizat pentru prevenirea și tratamentul osteoartritei și artritei, durerii musculare și articulare;
  • în patologii autoimune, alte boli inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă și boala Crohn.

Tulburări cardiovasculare și metabolice:

  • utilizarea zilnică a uleiului de cânepă (aproximativ 4/5 lingurițe pe zi) scade rapid colesterolul și trigliceridele din sânge, reducând astfel și riscul de tromboză, hipertensiune arterială, boli vasculare și ateroscleroză. Dar și boli cardiovasculare în general, deoarece menține pereții vaselor de sânge elastic.

Patologii ale sistemului respirator:

  • este utilizat în tratamentul astmului, sinuzitei, traheitei și diferitelor boli respiratorii, atât ale tractului respirator inferior cât și superior.

Afecțiuni ale pielii, în general:

  • dermatită atopică și uscată, psoriazis, herpes, eritem, vitiligo, eczemă, micoză și pentru toate inflamațiile sau iritațiile localizate. De asemenea, poate îmbunătăți starea pielii afectate de acnee. Pe lângă administrarea pe cale orală, se aplică direct pe zona care trebuie tratată, pentru a reduce mâncărimea și inflamația. De asemenea, eficient pentru tratamentul ciupercii unghiilor (onicomicoză).

Boli ale tractului gastro-intestinal și ale ficatului:

  • infecție cronică a vezicii urinare, colită ulceroasă, tratamentul intestinului iritabil;

Dezechilibre ale sistemului hormonal feminin:

  • chisturi ovariene, dureri menstruale; de asemenea, este foarte util pentru sindromul premenstrual și în menopauză, deoarece combate osteoporoza.

Probleme neurologice și psihice:

  • întărește sistemul nervos, din acest motiv este utilizat pentru a trata problemele de învățare, deficitele de memorie, dificultățile de concentrare și lipsa de atenție, depresia cronică și depresia post-partum; tulburări de vorbire și caracter, autism, nevroză.

Utilizarea uleiului de cânepă

Este foarte important de știut că pentru a menține nemodificate toate proprietățile uleiului de cânepă, acesta trebuie utilizat strict în forma brută. Uleiul de cânepă odată ce a fost deschis, trebuie păstrat la frigider pentru a-și păstra calitatea și trebuie consumat în decurs de o lună de la deschidere.

Beneficiile uleiului de cânepă. Reține, așadar, că:

  • Uleiul de cânepă trebuie utilizat întotdeauna crud;
  • Una sau două lingurițe pe zi reprezintă doza potrivită;
  • Trebuie păstrat la frigider odată deschis;
  • E bine să îl consumi într-o lună de la deschiderea flaconului.

Contraindicațiile uleiului de cânepă

Uleiul de cânepă este un produs potrivit tuturor, inclusiv copiilor și vârstnicilor. Prin urmare, nu există contraindicații particulare pentru utilizarea sa, cu excepția faptului că, trebuie avut grijă să nu se depășească doza și să nu fie folosit încălzit sau fiert. Dacă îți faci griji pentru prezența Tetrahidrocannabinolul (THC) – unul dintre cel puțin 113 canabinoizi identificați în canabis – în acest ulei, poți fi sigur că va trebui să bei mulți litri de ulei pentru a avea o concentrație semnificativă a acestei substanțe în corp.

My title page contents