Zilele trec, iar veștile rele se înmulțesc odată cu numărul cazurilor de infectări cu coronavirus. Pe lângă o igienă corespunzătoare și păstrarea distanțării sociale, fiecare dintre noi apelăm și la metode suplimentare de creștere a imunității. Luăm suplimente, mărim doza, încercăm să ne hrănim mai sănătos, dar parcă tot ni se pare îndeajuns. Ce ne rămâne de făcut?

Un rol important în apărarea imună, dar și a unei bune activități cardiace, îl joacă și factorii naturali terapeutici. Respectiv, apele minerale sulfuroase, mofetele, climatul – aeroterapia – cura de teren.

Știai că aproximativ 0,25% din greutatea corporală este reprezentată de sulf, unul dintre cele mai abundente minerale? Beneficiile unei băi într-un izvor termal sunt atât de multe, iar unele dintre ele ar putea fi chiar surprinzătoare. De fapt, în timpul unui tratament de acest fel, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale, cum ar fi dioxidul de carbon, calciu, magneziu, litiu și sulf. Acesta din urmă este un element natural și poate contribui la asigurarea efectelor de vindecare ale diferitelor organe și sisteme ale corpului: reduce stresul și crește producția de endorfine; contribuie la relaxarea corpului și a minții, favorizând astfel somnul; stimulează sistemul imunitar și ameliorează durerea într-un mod natural.

Apele sulfuroase din țara noastră au calități curative deosebite

Stațiunea Băile Herculane beneficiază, pe lângă apele sulfuroase, de o calitate deosebită și de posibilitatea efectuării de cure cu băi termale. Apele minerale ce conțin sulf, au și o capacitate eficientă de activare a mijloacelor de apărare a organismului față de factorii infecțioși. După administrarea apei de la Herculane, s-a constatat o creștere a numărului de globule albe din sânge și a anticorpilor circulanți. Se pare că aceste ape oferă totodată protecție față de reacțiile alergice cu care se confruntă unii bolnavi. Serul acestora, sub influența sulfului își mărește capacitatea de a lega unii mediatori chimici ai reacțiilor alergice, așa cum este histamina. Totodată, asocierea unei secreții crescute de hormoni glucocorticoizi cu efecte antialergice marcate, micșorează intensitatea manifestărilor alergice ale organismului.

De ce să alegi apele sulfuroase de la Băile Herculane?

Apa sulfuroasă pe care o găsești la Afrodita Resort din Băile Herculane are o acțiune incredibilă prin conținutul bogat de hidrogen sulfurat. Acesta este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, pentru ca apoi să se elimine prin piele, intestin și rinichi. Apele termale sulfuroase au și un alt efect benefic asupra sănătății: căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave (cum ar fi țesutul muscular al inimii) și ajută totodată la resorbția lor, precum și la producția de  anticorpi. Pentru cardiaci, aceste efect este de mare ajutor.”, aflăm de la medicul balneolog al bazei de tratament, Otilia Oprișan.

De asemenea, la Băile Herculane se fac și cure de aer, băi de soare, toate acestea influențând benefic orice afecțiune. Apele termominerale de la Băile Herculane (în prezent sunt cunoscute 16 izvoare) sunt destinate atât curelor externe cât și celor interne, în funcție de afecțiunea pe care urmează să o amelioreze sau trateze, și de recomandările făcute de terapeut. O caracteristică a acestor ape minerale este aceea că ele conțin hidrogen sulfurat în mare concentrație (până la 60 mg/l). Datorită temperaturii ridicate (38-60ºC), apa cu sulf de la Băile Herculane tratează afecțiuni respiratorii, contribuie la creșterea imunității și susțin activitatea cardiacă. Ele se pot folosi ca băi normale (se stă în bazinul cu apa caldă timp de 15 minute), dar pot fi şi ingerate.

De menționat că baza de tratament Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort&Spa de la Băile Herculane este alimentată pentru tratamente balneo de un izvor propriu de apă termală minerală, concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele.

Factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și terapeutic

Crenoterapia sau cura internă cu sulf poate fi folosită atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale şi cele sulfuroase îți vor completa starea de bine, pentru că diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Exact ceea ce ai nevoie în această perioadă tensionată! Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, inima va avea o activitate normală, iar orice urmă de tensiune este îndepărtată. Apele minerale termale se pot folosi extern, sub formă de baie sau gimnastică acvatică, sau ca băi sulfuroase, în căzi. Pentru tratamente se folosesc ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale.

De asemenea, la Băile Herculane pot fi tratate forme ușoare de hipertensiune arterială și de cardiopatie ischemică. Efectele benefice ale mofetelor și ale apelor minerale carbogazoase în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare sunt recunoscute prin observații și studii clinice. Totuși, încă este nevoie de studii clinice ulterioare.

De reținut că, tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate.

Pentru o imunitate crescută și o inimă forte, te așteptăm la Herculum Spa! Află mai multe pe www.afroditaresort.ro. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

 

 

My title page contents