5 sfaturi de care să ţii cont atunci când vrei să slăbești

5 sfaturi de care să ţii cont atunci când vrei să slăbești

 Uite 5 sfaturi de care să ţii cont atunci când vrei să slăbești. De unde? Avem un studiu recent realizat de Gerlinéa, gama de produse specializatã în managementul greutãţii corporale, confirmã: indiferent de greutate sau de tipul de siluetã, aproape fiecare dintre noi işi doreşte sã fie mai slabã, la un moment dat.

 

Astfel, studiul realizat la nivel naţional în rândul a peste 4500 de femei în perioada mai-iunie aratã cã în acel moment 27% dintre femei erau la dietã, iar în ultimele 12 luni 83% din respondente au urmat un tip sau altul de dietã (fie ca e vorba de o dietã recomandatã de nutritionist, cititã în media, auzitã de la prietene sau pur şi simplu un program de reducere a porţiilor şi caloriilor realizat de ele însele).

Yo-yo sau ba?

Aşadar, sã slabim este un deziderat. Important insã este şi cum o facem, astfel încât sã ne menţinem sãnãtatea şi sã obţinem rezultate pe termen lung. Sã evitam efectul de yo-yo (îngrãşarea la loc sau chiar depunerea unui numar mai mare de kilograme). Slăbeşte şi tu sănătos, ghidându-te după aceste 5 sfaturi ale medicului nutriţionist Şerban Damian, ambasador Gerlinéa.

 

  1. Ia un mic dejun echilibrat.

Dimineaţa, la trezire, organismul uman a «postit» timp de 10-12 ore, iată de ce trebuie să-l realimentăm cu energie chiar şi atunci când avem grijă de siluetă. Micul dejun este «începutul» zilei. El trebuie să reprezinte 20-25% din raţia zilnică de energie. Un mic dejun echilibrat combate oboseala de dimineaţă, foamea de la ora 11.00 şi ronţăitul între mese şi în acelaşi timp te va ajuta să-ţi atingi obiectivele de greutate corporală.

  • Un produs cerealier: pâine integrală, cereale fãrã zahãr sau batoane de cereale dietetice, cum ar fi cele de la Gerlinéa.

  • Un produs lactat degresat: sursă de calciu pentru oase sănătoase.

  • Un fruct: sursă de vitamina C (antioxidant) pentru a stimula sistemele de apărare ale organismului şi pentru a favoriza absorbţia de fier;

  • O băutură caldă fără zahăr (cafea, ceai) și un pahar mare de apă plată pentru rehidratare.

 

O altă opţiune: atunci când eşti pe fugă, un produs Gerlinéa (2 batoane sau 1 shake) alături de o băutură fără zahăr şi un fruct.

  1. Consumă proteine la fiecare masă!

Proteinele acţionează ca un inhibator al apetitului şi controlează senzaţia de foame. În plus, proteinele ajutã la prezervarea masei musculare în dietele de slãbire. Batoanele şi shakeproteine-urile Gerlinéa sunt bogate în proteine. Ele conţin 12 vitamine şi 11 minerale şi au un nivel redus de calorii, reprezentând o soluţie la îndemânã.

 

  1. Consumă porţii mici!

Mesele mici şi frecvente ajută la reducerea intensităţii senzaţiei de foame şi menţinerea unei bune funcţionări a metabolismului. Se recomandă 4-5 mese pe zi, 3 principale şi 2 gustări, de preferat servite în aceleaşi intervale orare. Produsele Gerlinéa sunt porţionate individual, începând de la 89 kcal/porţie.

 

  1. Creşte aportul de fibre alimentare.

Fibrele din fructe, legume, dar şi din cerealele integrale stimulează saţietatea la un nivel caloric redus. În plus, asigurã un tranzit optim şi o detoxifiere eficientã a organismului. Batoanele Gerlinéa conţin pânã la 30% fibre, pentru un confort digestiv superior.

  1. Hidratarea şi activitatea fizică.

Un aport minim de 1,5L de apã şi chiar 2L în sezonul de varã te ajutã nu doar sã funcţionezi mai bine, ci sã şi elimini toxinele din organism. De asemenea, activitatea fizică regulată stimulează o reglare a metabolismului, arderea grăsimilor, precum şi creşterea masei musculare. Si asta, în paralel, cu obţinerea unei stări de bine, reducând senzaţia de foame. Chiar dacã nu esti o fire sportivã, adoptã câteva obiceiuri sãnãtoase: foloseşte scãrile în locul liftului, mergi pe jos în ritm alert sau foloseşte bicicleta în locul maşinii sau al mijloacelor de transport.

 

 

 

My title page contents