Descoperă 6 remedii naturale împotriva durerilor de cap care să-ți vină în ajutor! Deși în unele situații cauzele durerilor de cap sunt greu de identificat, totuși pot fi descoperiți câțiva factori declanșatori: o emoție puternică, o calitate slabă a somnului, schimbări de mediu, postură inadecvată sau tulburări de vedere.
Vestea bună este că există tehnici naturale pentru a atenua durerea de cap!
Iată 6 remedii naturale împotriva durerilor de cap:
În caz de migrene, stai departe de surse de lumină și zgomot!
Atacurile de migrenă sunt adesea însoțite de fotofobie. Ce înseamnă asta? Atât lumina, cât și zgomotul devin insuportabile. Așa că oferă-ți un moment de odihnă într-un loc liniștit și întunecat! De exemplu, într-un dormitor cu jaluzelele trase, în poziția culcat, cât mai confortabil posibil.
Efectuează un masaj al capului!
Înainte ca durerea să se instaleze, eliberează tensiunea acumulată prin masarea ușoară a scalpului. Insistă asupra celor mai sensibile puncte la atingere, cum ar fi:
- tâmplele: apăsă-le ferm cu palmele;
- baza occiputului, delimitată de două goluri pe fiecare parte a cefei, făcând mișcări de rotație cu degetele;
- întreg scalpul, contractând mâinile.
Dacă ești predispus la dureri de cap, poți practica aceste auto-masaje în mod regulat ca măsură preventivă.
Atenție la deficiențele nutriționale!
Mai multe studii sugerează o legătură între deficitul de vitamine și tendința de a dezvolta migrene. Anumite deficiențe de vitamina B2 (riboflavină) și vitamina D sunt deosebit de frecvente la persoanele care suferă de migrene.
Pentru a-ți optimiza aportul zilnic de vitamine apelează la un supliment de multivitamine.
O compresă cu apă rece sau caldă ajută la reducerea durerile de cap
Împotriva durerilor de cap minore sau a durerilor de cap majore, o compresă umedă este un remediu esențial. În funcție de tipul de durere de cap pe care îl ai, compresa poate fi rece sau caldă.
Pentru durerile de cap cauzate de tensiune, de exemplu, în urma unei zile de lucru petrecute în fața ecranului, nimic nu este la fel de eficient ca o compresă caldă plasată pe gât pentru a relaxa zonele musculare puternic stresate. Căldura este recomandată și pentru migrenele cu aură, care încep în general cu o fază de vasoconstricție (reducerea diametrului vaselor de sânge).
În cazul migrenei fără aură, cu toate acestea, există mai degrabă un fenomen de vasodilatație (mărirea diametrului vaselor de sânge). În acest caz, o compresă rece, apreciată pentru efectul său de constricție, pare, prin urmare, mai benefică.
Apelează la unele plante relaxante
Pe termen lung, stresul joacă un rol semnificativ în apariția durerilor de cap sau a episoadelor de migrenă. În special, creează tensiuni neuromusculare care pot merge insidios până la cap. Prin urmare, este important să te protejezi cât mai mult posibil. Pentru aceasta, natura ne vine în ajutor.
Lavanda contribuie la relaxare și îmbunătățește calitatea somnului. În comerț există un supliment sinergic care combină uleiuri esențiale de lavandă adevărată, coajă de mandarină și chimen, toate din agricultura ecologică.
Unii terapeuți recomandă, de asemenea, coaja de salcie albă, bogată în salicilină, o moleculă a cărei structură chimică este foarte asemănătoare cu cea a aspirinei.
Testează reflexologia piciorului împotriva durerilor de cap
Reflexologia îți poate veni în ajutor, din cap până în picioare! Stimularea zonei reflexe conectate la creier dă un nou impuls circulației sanguine cerebrale, favorizând astfel dispariția migrenei.
Și unde este această zonă reflectată? Pe partea inferioară și laterală a degetului mare. Când durerea este severă, masează zona timp de 10 minute cu ulei vegetal sau cu o cremă fluidă.