Pericolele smartphone-ului pentru copii. Până unde se poate ajunge?

Pericolele smartphone-ului pentru copii. Până unde se poate ajunge?

Pericolele smartphone-ului pentru copii pot fi multe. Aceștia folosesc tablete, smartphone-uri și dispozitive electronice. Copiii nu trebuie să abuzeze de ele, iar copiilor foarte mici nici nu ar trebui să le fie permis accesul la aceste dispozitive, susțin unele studii.

 

Se vorbește mult despre noile generații digitale, dar într-adevăr instrumentele tehnologice pe care adulții le folosesc în fiecare zi, sunt sigure și inofensive pentru copii?

Pericolele smartphone-ului pentru copii. Iată 10 motive pentru care copiii nu ar trebui să abuzeze de tablete și smartphone-uri:

1) Dependența de jocuri video

În China și USA, în ultimii ani a fost declanșată o alarmă reală privind dependența copiilor și a adolescenților de jocuri video, tablete și smartphone-uri. De fapt, o adevărată dependență de ecran. S-a calculat că deja copiii cu vârsta de numai 7 ani riscă să aibă deja un an de viață petrecut în fața televizoarelor și a jocurilor video. Un fapt care ar trebui să-i facă pe părinți să reflecteze asupra activităților zilnice efectuate de copii.

2) Dezvoltarea copilului… la risc

Utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor mobile din primii ani de viață poate dăuna dezvoltării copiilor, conform cercetării de la Școala de Medicină de la Universitatea din Boston. Dacă copiii sunt capricioși, telefoanele inteligente și tabletele nu ar trebui să devină panaceul tuturor bolilor. Mai bine găsiți alternative practice și creative pentru a-i calma.

3) Întârzieri în învățare

Conform cercetărilor efectuate de medici de la Centrul Medical Cohen pentru copii, dispozitivele touchscreen, atunci când sunt folosite la o vârstă fragedă, provoacă întârzieri în dezvoltarea limbajului. Dar și însușirea unui limbaj greșit. Toate, inclusiv așa-numitele „jocuri educaționale”. În special, în timpul studiului s-a constatat că la copiii care utilizează aplicații non-educaționale a apărut o întârziere în dezvoltarea limbajului.

4) Modificări ale creierului

Potrivit unor experți, prea mult timp petrecut în fața unui ecran, poate provoca modificări ale creierului copiilor. Similare cu cele care ar apărea la o persoană dependentă de alcool. Aceasta este o afirmație foarte deranjantă care ar trebui să îi determine pe părinți să încerce să limiteze dependența copiilor lor de ecrane.

5) Impact negativ asupra sănătății

Impactul negativ asupra sănătății și creierului copiilor, în opinia experților, care studiază fenomenul începe după două ore de vizionare sau de utilizare a instrumentelor tehnologice. Și poate duce la probleme de sănătate, inclusiv obezitate, colesterol ridicat și hipertensiune arterială, lipsa atenției, probleme de învățare, tulburări de somn și depresie.

6) Pericolele smartphone-ului pentru copii. Gâtul curbat

James Carter, un chiropractician de la Niagara Park din Australia, a colectat și a arătat numeroase radiografii ale unor tineri și copii mici, în care se poate vedea o curbură în spatele gâtului. Această anomalie este cauzată de greutatea capului. Care este slab distribuită pe coloana vertebrală, atunci când citesc mesaje sau scriu pe telefon. Deci, începând cu copiii și terminând cu adulții, toată lumea trebuie să limiteze accesul la dispozitivele electronice.

7) Undele electromagnetice

Probabil nu înțelegem încă pe deplin efectele undelor electromagnetice asupra sistemului creierului uman. Potrivit experților, nu există nicio legătură dovedită între undele de radiofrecvență și patologiile tumorale. Dar trebuie manifestată precauție cu privire la utilizarea telefoanelor mobile, în special de către copii, deoarece acestea pot fi în continuare potențiale riscuri pentru sănătate.

8) Riscurile telefonului mobil

Recomandările referitoare la riscurile mobilului sunt valabile pentru toți, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pentru a proteja copiii, trebuie să se păstreze telefonul mobil cât mai departe de capul lor.Toată lumea ar trebui să evite să doarmă cu telefonul lângă pernă. Să nu stați la telefon mai mult de o oră (chiar dacă se schimbă urechea) și să așteptați ca interlocutorul să răspundă, înainte de a duce telefonul la ureche.

9) Alarmă pentru tumori

În 2011, OMS a lansat o alarmă privind utilizarea telefoanelor mobile și suspiciunea că unele dispozitive electronice pot favoriza apariția tumorilor cerebrale. Problema este încă mult dezbătută și, de aceea, este cu adevărat util să fim precauți. Copiii și tinerii sub vârsta de 16 ani trebuie să folosească telefonul mobil într-un mod limitat.

10) Pericolele smartphone-ului pentru copii. Tulburări de somn

Părinții permit adesea copiilor și adolescenților să ia cu ei smartphone-uri, tablete și jocuri video în dormitor, înainte de a merge la culcare. Conform experților americani, acesta este un obicei prost. Care poate tulbura somnul copiilor și care, pe termen lung, poate provoca chiar insomnie. Deci, este mai bine să păstrați dispozitivele electronice în afara dormitoarelor, atunci când vă odihniți.

My title page contents