Cum să ai grijă de tine după ce devii mamă

Ai născut de curând și te întrebi cum să ai grijă de tine după ce devii mamă? De când ai devenit mamă, simți ca și cum ai renunțat puțin la tine, ca femeie? Pentru a-ți recupera echilibrul și liniștea, specialiștii recomandă să te reconectezi cu adevărata ta natură.

 

Cum să ai grijă de tine după ce devii mamă. 10 motive bune să-ți amintești că ești atât o femeie, cât și o mamă

Recunoaște, de când ai devenit mamă, ai cam uitat că ești și femeie.

1. Nu doar mamă

Redescoperă și alte părți ale universului feminin, altele decât rolul cu care te identifici în fiecare zi, cel de mamă. Acest lucru îți va permite să te simți o femeie completă.

2. Ai grijă de tine

O mamă care își acordă atenție, este o femeie mai fericită, dar și o mamă mai bună. Prin faptul că devine mai senină și transmite, de asemenea, energie pozitivă copiilor, care percep o atmosferă bună și cresc mai bine.

3. Crează-ți un spațiu secret

Chiar dacă ești acasă cu copilul, crează-ți un spațiu secret, intim, doar al tău. Când el doarme sau se joacă, retrage-te câteva minute în acel colțișor. Fie că bei liniștită o cafea, fie că îți faci manichiura, orice faci pentru tine îți poate da o mică satisfacție.

4. Cealaltă parte a iubirii

O mamă, în fața iubirii infinite pe care o simte pentru copiii ei, uneori poate simți sentimente de răceală și de detașare. Nu trebuie să te simți niciodată vinovată de acest lucru și de toate momentele în care nu mai poți suporta copilul sau copiii. În acele momente este mai bine să-i încredințezi copilul soțului, bunicii sau bonei și să te deconectezi.

5. Autonomie pentru copii

Mamele trebuie să le acorde libertate copiilor. Este foarte important, în diferitele etape ale creșterii copiilor, ca aceștia să fie autonomi. Chiar și în lucruri mici (să se joace singuri sau când sunt mai mari, să facă temele singuri). Simbioza continuă cu mama este, în schimb, foarte periculoasă și subminează capacitatea lor de a face față vieții.

6. Nu-mi spune mama!

Menținerea rolului mamei pentru copil și a femeii pentru partener este întotdeauna fundamentală. Un exemplu concret? Niciodată nu trebuie să fii chemată de partener „mama”. El trebuie să continue să te vadă (și prin urmare să te strige) ca și mai înainte. Și trebuie să continuați să fiți aproape unul de altul în fiecare zi. Să aveți momentele voastre de intimitate.

7. Cum să ai grijă de tine după ce devii mamă. Nu-ți lăsa serviciul pentru copii

Nu abandona munca: o femeie poate continua să dedice, cel puțin o parte din zi, slujbei pe care o face. Astfel, se va simți împlinită și independentă. Multe mame renunță la muncă pentru copiii lor, dar este o greșeală foarte periculoasă.

8. Ține-ți visurile în siguranță

Nu-ți abandona visurile! Dacă ai un hobby special, pentru călătorie sau pentru cărți, hrănește-te din visurile tale. Chiar dacă nu le poți duce momentan la îndeplinire, te ajută să te simțiți mai bine.

9. Ai grijă de feminitatea ta

Tratarea feminității proprii: o femeie care rămâne atractivă și sexy, rămâne mai tânără nu numai fizic, ci și la minte. Ea este o femeie care se plânge mai puțin și care e mereu sus. Chiar și cu spiritul.

10. Ține la distanță kilogramele în plus

O femeie care nu uită importanța erosului, se îngrașă mai puțin. De ce? Simplu: nu-și eliberează frustrările asupra alimentelor, care adesea devin un substitut pentru plăcerea sexuală. Atunci când interesul pentru sex este pierdut, alimentele pot deveni un drog. Iar kilogramele în plus se transformă într-o problemă chiar și pentru sănătatea fizică.

 

My title page contents