Ai părul deteriorat? Evită această greșeală când îți alegi șamponul!

Părul deteriorat

Părul deteriorat, dar și cel uscat, vin cu o serie lungă de provocări. Se rupe ușor, se electrizează, își pierde volumul, iar procesul de coafare devine dificil.

Cristina Scrisu, brand ambasador System Professional, îți spune care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere când alegi șamponul potrivit pentru acest tip de păr si ce greșeli sa nu faci!

Mai întâi de toate, este esențial să faci diferența între  cele doua tipuri de păr:

“Este greu de determinat dacă părul este lipsit doar de umiditate sau este deteriorat. Înainte de a opta pentru anumite produse trebuie să identifici exact nivelul de deterioare. Cum îți dai seama? Părul uscat și sensibilzat are cuticula deschisă și poate fi cu 3 nivele de culoare mai deschis fata de nuanta naturală. În schimb, părul deteriorat are cuticula uscată. Poate fi  până la 7 nivele de culoare mai deschis decât culoarea naturală,” explică specialistul System Professional.

Semne care îți indică faptul că ai părul deteriorat și nu doar lipsit de hidratare:

  • Structura firului de păr este aspră, dificil de pieptănat;
  • Părul absoarbe apa şi procesul de uscare este mai lung;
  • Se simte ca un burete şi moale când este ud ;
  • Se simte fragil, vârfurile sunt despicate.

Multe persoane care au părul deteriorat aleg produse de îngrijire puternic hidratante în idea că dacă odată hidratat, părul va deveni mai puternic, mai strălucitor și mai fin. Din păcate, de multe ori efectul nu este cel dorit. De ce oare?

“Șampoanele hrănitoare pe bază de uleiuri ar trebuie folosite dacă ai părul uscat, lipsit de hidratare. Acesta are tendința de electrizare și o elasticitate scăzută. In acest caz, ingredientele hidratante sunt un must! În schimb, părul uscat are o structură aspră când este uscat și are tendința de încâlcire când este umed. Ai nevoie de un șampon și produse îngrijire pe bază de proteine sau de amino-acizi pentru a fortifia firul și a-l reconstrui din interior,” mai recomandă Cristina Scrisu.

Un șampon puternic hidratant poate face părul deteriorat prea moale, iar acesta se va rupe mai ușor. Asta explică cu siguranță recomandarea multor hairstiliști de a reduce numărul spălărilorin cazul in care te confrunti cu un păr deteriorat!

Preț recomandat Repair Shampoo de la System Professional: RON 96

 

My title page contents