Cele mai bune seruri în funcție de tipul tău de păr

Serul de părul

Când vine vorba de revitalizarea podoabei capilare, serul de păr este un produs care nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de îngrijire. Motivul? Odată aplicat, acesta îi oferă părului un boost de hidratare, îl netezește și îi conferă strălucire. Deoarece acționează rapid în profunzimea firului de păr, rezultatele sunt imediat vizibile.

Atenție, asemenea tuturor produselor de îngrijire, serul de păr trebuie ales în funcție de nevoile părului tău!

Bogdan Mirică, membru în echipa Londa Professional România, îți explică la ce trebuie să fii atentă atunci când îți alegi serul de păr.

Cum alegi serul dacă ai părul deteriorat?

“Structura firului de păr deteriorat este aspră, iar părul are un aspect casant. Gândește-te că serul trebuie să tonifice părul devitalizat, să reducă aspectul vârfurilor degradate și să acționeze ca un tratament pentru scalp. La fel, serul are rolul să întărească foliculii pentru a stimula creșterea părului. Cum faci să alegi bine acest produs minune? Uită-te după ingrediente puternic regeneratoare care ajută la refacerea podoabei capilare: lipide, acid lactic, ceramide sau phyto-keratina. Ca ingrediente naturale, recomand uleiurile (argan, struguri, migdale, jojoba) și mierea de albine”, spune Bogdan Mirică.

Cum alegi serul dacă ai părul ondulat?

“Datorită texturii sale, părul ondulat este  lipsit de strălucire, greu de manevrat şi uscat. Acest tip de păr îşi modifică forma din cauza umiditășii ridicată și se electrizează ușor. El are nevoie de o îngrijire specială pentru a păstra forma buclelor și a onduleurile. Când alegi serumul, ai nevoie de ingrediente care netezesc suprafața firului și oferă suplețe și elasticitate în același timp. Uită-te după produse care conțin ingrediente precum extractul de cașmir sau șampanie, uleiul de avocado și amino-acizi pentru un aspect glossy,” recomandă hairstylistul Londa Professional.

 Cum alegi serul dacă ai părul fin și subțire?

“Părul subțire și fin este foarte sensibil la produsele de îngrijire și de coafare pe care le folosești. Ai nevoie de ingrediente active care fortifică şi stabilizează structura firului. În mod ideal, aceste seruri au formule uşoare, astfel încât să nu-l încarce şi să-l lipsească de volum. Cele mai bune ingrediente sunt: creatina, extractul de bambus, cheratina sau vitamina E,” este de părere hairstylistul Londa Professional.

Preț ser pentru strălucire fără fixare Satin On Anti-frizz Londa Professional: RON 29

My title page contents