Mango, un aliat de nădejde împotriva depresiei și anixietății

Mango, un aliat de nădejde împotriva depresiei și anixietății

Mango, un aliat de nădejde împotriva depresiei și anixietății. Unii cercetători nigerieni au descoperit că fructele mango au efecte antidepresive și anti-anxietate. În plus, se pare că și coaja arborilor de mango ar oferi multe beneficii pentru sănătate.

De fapt, un studiu realizat la Universitatea din Lagos (Nigeria) a arătat că extractele din scoarța unui arbore de mango (Mangifera indica) îmbunătățesc semnificativ depresia. Prin urmare, mango nu numai că ajută în procesul de slăbire (cum poate știi deja) și în lupta împotriva unor tipuri de cancer, dar s-a dovedit a fi și un ajutor valid împotriva stărilor depresive.

Ce este anxietatea?

Când vorbim despre anxietate, ne referim la o stare emoțională care este adesea asociată cu o stare de vigilență și frică. Practic, cei care sunt anxioși, se tem de tot ce este în jurul lor. Manifestând atacuri de panică ca o consecință a acestei tulburări. Pe lângă atacurile de panică, pot apărea stări de nervozitate, incapacitatea de a dormi noaptea, apnee, tahicardie nocturnă, episoade de plâns, palpitații, slăbiciune fizică, tensiune musculară și crampe stomacale.

Mango, un aliat de nădejde împotriva depresiei și anxietății. Combate depresia și anxietatea cu remedii naturale!

Depresia este o afecțiune caracterizată prin sentimente persistente de tristețe sau durere. A devenit din ce în ce mai răspândită de-a lungul anilor. Persoanele care suferă de ea se confruntă cu energie scăzută, pierderea poftei de mâncare și dezinteres pentru lucrurile de zi cu zi. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților depresivi, se administrează adesea antidepresive. Acestea însă pot cauza adesea efecte secundare. Din acest motiv, cercetătorii continuă să caute alternative naturale care sunt atât eficiente, cât și sigure.

Scoarța arborilor de mango este deja folosită în mod obișnuit în medicina tradițională africană și ayurvedică pentru a remedia hipertensiunea, insomnia, creșterea tumorilor, reumatismul și depresia. În cercetările anterioare s-a descoperit că scoarța de mango este bogată în compuși bioactivi precum alcaloizi, flavonoide, saponine, taninuri, fenoli, acid ascorbic, riboflavină, niacină și tiamină.

În aceste noi investigații, cercetătorii au colectat extracte din scoarța de mango și au analizat potențialele lor efecte antidepresive și anxiolitice comparându-le cu cele ale inhibitorilor mai multor medicamente convenționale utilizate pentru depresie și anxietate (cum ar fi paraclorofenilalanina).

Unele cercetări au arătat că mango, și în special coaja plantei sale, are efecte antidepresive și anxiolitice. Rezultatele sunt uluitoare!

Mango împotriva depresiei

Așa cum am amintit, numeroase studii realizate în trecut au arătat că acest fruct exotic foarte gustos are o ușoară capacitate de a combate stările depresive și nervozitatea. Acum, însă, cercetătorii au descoperit că și scoarța arborelui de mango are anumite efecte notabile.

Universitatea din Lagos din Nigeria a realizat o cercetare, în timpul căreia a fost analizat un extract din scoarța unui arbore numit Mangifera indica, din care se recoltează în mod obișnuit mango. Oamenii de știință au comparat apoi efectele asupra anxietății și depresiei cu cele ale mai multor medicamente utilizate pentru a trata aceste afecțiuni. Rezultatele acestui studiu au demonstrat puterile extractului de scoarță de mango. Astfel, s-a constatat că acesta îmbunătățește semnificativ simptomele depresive și de anxietate. De asemenea, extractul obținut din coaja arborelui de mango ar putea fi utilizat pentru a reduce dependența de medicamentele antidepresive, care au numeroase efecte secundare.

Regenerator și reparator

Datorită prezenței a numeroase săruri minerale și vitamine, mango poate fi considerat un supliment natural anti-oboseală. Extractul din scoarță de mango combate oboseala, este util în stările de convalescență și stres fizic. Totodată este o sursă importantă de energie.
În plus, consumul regulat de mango este recomandat celor care suferă de iritabilitate și nervozitate. Aceasta, deoarece acest fruct este considerat un puternic antistres.

Alte beneficii

Coaja fructului de mango a fost folosită de multe secole în tradiția africană, pentru a preveni și trata numeroase afecțiuni. Inclusiv hipertensiune arterială, insomnie și reumatism. În trecut, diverse cercetări au arătat prezența multor substanțe conținute în scoarță: alcaloizi, flavonoizi, riboflavină, niacină, tiamina, taninuri și acid ascorbic.

Cât privește consumul fructului în sine, se știe deja câte beneficii aduce organsimului nostru! Acest fruct are de fapt proprietăți împotriva anemiei și a hipertensiunii arteriale. Ajută la scăderea colesterolului și previne formarea celulelor adipoase, dovedindu-se a fi un aliat excelent pentru pierderea în greutate.

Așadar, consumă cât mai mult mango!

My title page contents