Hai să vezi cum să arzi mai ușor calorii în funcție de vârstă.

Mai ții minte, când erai copil, că mâncai după pofta inimii, fără nicio grijă în privința greutății? Și câte dulciuri mâncai, Doamneee! Ce ți-ar mai plăcea să faci asta și acum… Dar nu se mai poate. Acum te interesează mai degrabă cum să arzi mai ușor calorii în funcție de vârstă.

 

Cu trecerea anilor ai dat acadelele și prăjiturile pe fripturi, paste, pizza, sosuri și o grămadă de carbohidrați, glucide și lipide. Din alea concentrate, nu glumă. Și au început să se vadă efectele, nu-i așa? Știm și noi, pe pielea noastră. Și ce facem, stăm și ne văicărim sau luăm măsuri? Mai bine hai să vezi cum să arzi mai ușor calorii în funcție de vârstă.

Cum să arzi mai ușor calorii în funcție de vârstă

Metabolismul suferă transformări pe măsură ce trec anii, de acolo ni se trag necazurile astea cu kilogramele în plus. Uneori, de la o anumită vârstă, nici măcar faptul că reduci porțiile și ești atentă ce pui în farfurie nu mai folosește. Ai auzit și tu vorba aia „mă îngraș și din apa pe care o beau”. Mă rog, e o figură de stil, pentru că apa ajută cu adevărat în procesul de slăbire. Ca să pui metabolismul la treabă trebuie ca în viața ta să existe două constante: nutriția sănătoasă și sportul. Împreună, neapărat împreună.

Cum slăbești la 30 de ani

Ca să schimbi ceva trebuie mai întâi să înțelegi unde ai greșit. Ești ocupată, foarte ocupată. Mănânci haotic, mănânci pe fugă, mănânci în general alimente procesate. Mănânci „prostii” cum se zice. Mănânci și (apoi te) plângi. Ah, da, și lucrezi la un birou. Și folosești mașina personală. În concluzie ai o viață sedentară.
Mai întâi faci ordine în programul de masă. Adică îți impui să mănânci la ore fixe. Și când mănânci, doar să mănânci. Nu cu ochii în laptop sau telefon, nu răsfoind niște rapoarte, nu făcând conversație la telefon sau pe whatsapp. Apoi mai lași mașina acasă și mai mergi și pe jos. Mai renunți și la lift. În privința mâncatului, va trebui să îți hrănești și mușchii, nu doar stomacul.

Legume, fructe, Zumba și cardio

La vârsta aceasta ai nevoie de mai multe fibre și de antioxidanți. Îndreaptă-ți atenția spre salate, legume și fructe. Și pentru că ești „în floarea vârstei” cum se spune, mergi la sală și practică Zumba sau exerciții cardio. În felul acesta vei antrena și metabolismul, așa că arderea caloriilor va fi obiectiv îndeplinit. Ce mai aștepți? Nu ți-ai cumpărat încă echipament?!
Iar dacă în perioada asta, a anilor 30, ai decis să faci și un bebeluș, în perioada de alăptare metabolismul va lucra suplimentar. Va arde în plus, zilnic, între 500 și 1000 de calorii.

Cum slăbești la 40 de ani

După vârsta de 40 de ani lucrurile se înrăutățesc și mai tare în privința metabolismului. De la această vârstă cam începe declinul hormonal și muscular (sarcopenie). Începe să conteze nu doar ce mănânci ci și cât mănânci. Categoric va trebui să reduci porțiile și să scazi aportul caloric alimentar. Se recomandă consumul zilnic de proteine, între 100 și 120 de grame. Din tot ce mănânci într-o zi, jumătate trebuie să fie legume și fructe. Iar dacă ai putea renunța la cină sau ai servi ultima masă a zilei pe la ora 18, ar fi grozav.

Forța fie cu tine!

Pentru a te menține la o greutate echilibrată, este necesar să arzi calorii. Poți face asta cu ajutorul antrenamentelor de forță. Știi care-i frumusețea la această vârstă? Că dacă la 20 de ani, la 30 de ani, ai fost sedentară convinsă, făcând schimbarea radicală a dietei și apucându-te de sport ai putea avea un metabolism mai bun decât l-ai fi avut în urmă cu 10 sau 20 de ani. Se șochează organismul și asta e în avantajul tău.
Nu uita că, în privința exercițiilor de la sală, îți va fi de mare ajutor ridicarea de greutăți. Mușchii tăi au nevoie exact de acest tip de exerciții.

My title page contents