Tu cunoști care sunt beneficiile sfeclei pentru sănătate? Sub formă de suc, crudă sau sub formă de salată. Fiartă, în piureuri, la cuptor… iată în câte feluri se poate consuma această minunată legumă! O legumă ce oferă culoare, savoare, dar mai ales un plus de vitamine: A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul. În plus, antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni.
1. Beneficiile sfeclei pentru sănătate. Un leac pentru toți cei care suferă de anemie
Face parte din familia Chenopodiacee și este mult iubită de adulți și copii (ei, nu chiar de toți), nu numai datorită gustului său dulce, ci și datorită culorii intense, purpurii. Sfecla roșie este bogată în vitamine, săruri minerale și fier. Motiv pentru care este adesea inclusă în dieta celor care suferă de anemie.
2. Beneficiile sfeclei pentru sănătate. Favorizează procesul digestiv
Una dintre cele mai cunoscute proprietăți benefice ale sfeclei roșii este, cu siguranță, capacitatea sa de purificare a corpului și de promovare a procesului digestiv. Nici nu ar putea fi altfel. Este un tubercul alcătuit din 91% apă, foarte bogat în fibre și, prin urmare, foarte sănătos. De asemenea, stimulează diureza, ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar și elimină toxinele din organism.
3. Beneficiile sfeclei pentru sănătate. Conține o cantitate echilibrată de zahăr
În ciuda faptului că are o cantitate scăzută de calorii, această legumă conține o cantitate suficientă de zahăr. Motiv pentru care este un aliment excelent pentru cei care practică sportul, pentru cei care sunt în convalescență, sau cei care sunt obosiți.
Pentru a profita de toate proprietățile benefice ale sfeclei, poți pregăti un suc din sfeclă, pe care să-l combini cu mere, lămâie, ghimbir, fructe de pădure sau morcov. Un concentrat unic de energie și sănătate!
4. Beneficiile sfeclei pentru sănătate. Prietenă a inimii
Sucul de sfeclă roșie poate fi, de asemenea, util pentru exploatarea altor proprietăți nutriționale. În special, a celor care contribuie la menținerea sănătății întregului sistem cardiovascular. De remarcat prezența nitraților, în special, substanțe care se găsesc și în alte legume cu frunze verzi, ce pare a fi un aliat valoros pentru a îmbunătăți semnificativ fluxul sanguin și pentru a reduce tensiunea arterială.